Zonguldak'taki Kukla Operasyonunda 2 Süpheli Tutuklandi

Zonguldak’ta KOM ekiplerinin düzenledigi "kukla" operasyonunda yakalanan ve adliyeye sevk edilen 2 süpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zonguldak'taki Kukla Operasyonunda 2 Süpheli Tutuklandi
Edinilen bilgiye göre, Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Baskanligi koordinesinde, organize suç gruplari ile bu gruplara silah saglayan sahislara yönelik 31 ilde es zamanli olarak kukla operasyonu düzenlendi.

Operasyon çerçevesinde Zonguldak KOM Sube Müdürlügü tarafindan Zonguldak Cumhuriyet Bassavciligi talimati ile silah ticareti yaptigi degerlendirilen 3 sahis ve bunlardan silah satin aldigi degerlendirilen 6 sahis olmak üzere toplam 9 sahsin bulundugu adrese operasyon yapildi.

Hedef sahislardan 8’i yakalandi. Süphelilerin ikametlerinde yapilan aramada; 4 adet ruhsatsiz tabanca, 4 adet kuru siki tabanca, 1 adet kalem görünümlü silah, 2 adet av tüfegi, 83 adet degisik çaplarda mermi, 90 adet av fisegi, 1 adet sustali biçak, 1 adet av biçagi ve 1 adet sikke ele geçirildi. Süpheliler hakkinda 6136 sayili Kanuna Muhalefet suçundan adli islem baslatildi. Süphelilerden 6’i Cumhuriyet Savciliginin talimati ile emniyette ifadelerinin alinmasinin ardindan serbest birakildi. Diger iki süpheli B.T. ve Y.F. emniyetteki islemlerinin ardindan KOM ekiplerince Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Süpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA