Yavuz Bingöl'den Asik Veysel'i Anma Konseri

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi destekleriyle, Halk Ozani Asik Veysel’in vefatinin 50’nci yili dolayisiyla düzenlenen anma konseri Yavuz Bingöl’ün katilimiyla yapildi.

Yavuz Bingöl'den Asik Veysel'i Anma Konseri
Asiklik geleneginin önemli temsilcilerinden olan ve baris, hosgörü, vatanseverlik, yasama sevinci ve dogaya bagliligi anlatan siirleri nedeniyle UNESCO tarafindan 2023 yilinda tüm dünyada Asik Veysel yili ilan edilmesi vesilesiyle Festival Park’ta düzenlenen konserde Asik Veysel’in en çok sevilen türküleri Yavuz Bingöl tarafindan seslendirildi. Gaziantep Büyüksehir Belediyesi destekleri, Gaziantep Valiligi koordinasyonu ve Halkbank’in sponsorlugunda “Veyselsiz 50 yil” sloganiyla düzenlenen konsere Gazi sehirliler yogun ilgi gösterdi. Halk sanatçisi demek mikrofonunu, sazini, sözünü kürsüsünü ve sahnesini halkla paylasan demek

Sahnede konusma yapan Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Halil Ugur tüm medeniyetlerin ortak dilinin türkü oldugunu belirterek, “Halk sanatçisi demek mikrofonunu, sazini, sözünü kürsüsünü ve sahnesini halkla paylasan demek. Bugün bunu yasatti bize. Sahnesini de sizlerle paylasti, sözünü de sizlerle paylasti. Türküleri de bugün bize bu güçlü sesiyle dinleten Yavuz hocamiza tesekkür ediyorum. Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’e de bu bize bu imkanlari sundugu için ve bize destek verdigi için tesekkür ediyorum” diye konustu.

Yavuz Bingöl konser sonrasi memnuniyetini dile getirerek “Fatma Sahin bize her zaman destek veriyor. Geçen sene de festivalde bulunmustum. Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’ne emek veren herkese çok tesekkür ediyorum. Iyi ki varsiniz” dedi.

Konser sonrasi Baskan Vekili Halil Ugur, günün anisina sarkici Yavuz Bingöl’e kutnu kumasindan yapilmis ay yildiz desenli sal ile çiçek hediye etti.
Kaynak: İHA