Vali Arslan, 'Amasra Bayrama Hazir'

Bartin’in tarihi ve turistik ilçesi Amasra’da yasanan sel afeti sonrasinda temizlik çalismalari büyük ölçüde tamamlandi. Ilçede hayat yeniden normale dönerken Bartin Valisi Dr. Nurtaç Arslan yaptigi açiklama ile ilçenin bayrama hazir oldugunu ve her türlü tedbirin alindigini söyledi.

Vali Arslan, 'Amasra Bayrama Hazir'
Meteoroloji Genel Müdürlügünce ‘Turuncu Kod’ ile uyarilan Bartin’da etkili olan saganak yagislar sonrasi olusan taskinlardan en çok etkilenen noktalardan biri Amasra ilçesi oldu. Tarihi ve turistik ilçenin içinden geçen Horhor Deresi’nin tasmasi sonucu Kum Mahallesinde bazi binalarin giris katlari ile is yerleri sular altinda kaldi. Sularin çekilmesiyle birlikte selin izlerinin silinmesi için ilçede seferberlik ilan edildi. Bartin Valiligi koordinasyonunda kamu kurum ve kuruluslarinin is makineleri ve personel destegi verdigi temizlik çalismalari büyük ölçüde tamamlandi.

Bartin Valisi Dr. Nurtaç Arslan ilçede devam eden çalismalari yerinde incelerken selden etkilenen vatandaslar ve esnaflarla bir araya geldi. Vali Arslan ilçede turizm faaliyetlerini etkileyecek olumsuz bir durumun olmadigini ifade ettigi açiklamasinda, “Bilindigi üzere 20 Haziran 2023 Sali günü ilimizde etkili olan saganak yagislar neticesinde maalesef Amasra ilçemizin içerisinden geçen Horhor Deresi’nin tasmasi sonucu bazi evlerimiz ve is yerlerimizde su baskinlari yasadik. Biz olaya aninda müdahale ettik. Gerek Amasra Belediyemiz, Bartin Belediyemiz, Orman Isletme Müdürlügümüz, Sahil Güvenlik Komutanligimiz, Il Özel Idaremiz ve AFAD ekiplerinin müdahalesi sonucu ilçemizde kisa sürede toparlandik. Bugün olayin üzerinden iki gün geçti ve bizler her türlü tedbirimizi aldik, ilçemizi bayrama hazir hale getirdik. Amasra ilçemize gelecek, bayramda misafir edecegimiz bütün hemsehrilerimizi bekliyoruz. Herhangi bir sikintimiz yok. Amasra bayrama hazir. Onlari burada misafir etmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi.

Vali Arslan daha sonra ilçedeki temizlik çalismalarinda görev alan personellerle bir araya gelerek özverili çalismalarindan dolayi tesekkür etti. Roma, Bizans, Ceneviz ve Osmanli gibi önemli medeniyetlere ev sahipligi yapan Amasra’da 9 günlük Kurban Bayrami tatili öncesinde otel ve pansiyonlardaki doluluk oraninin yüzde 90’lari astigi bildirildi.

Amasra Kalesi, Cenavo Satosu, Sapel, Kemere Köprüsü, Fatih Camii, Direkli Kaya, Bedesten gibi birçok tarihi yapinin yer aldigi ilçeyi bayram tatili boyunca konaklamali ve günü birlikçilerle birlikte 500 bin turistin ziyaret etmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA