Pamukkale Teknokent 'Dijital Dönüsüm Ile Degisim' Programina Ev Sahipligi Yapti

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Il Sanayi ve Teknoloji Müdürlügü ve Pamukkale Teknokent is birliginde hazirlanan “Dijital Dönüsüm ile Degisim” programi 20 Haziran 2023 tarihinde Pamukkale Teknokent’te gerçeklestirildi.

Pamukkale Teknokent 'Dijital Dönüsüm Ile Degisim' Programina Ev Sahipligi Yapti


Pamukkale Teknokent Genel Müdür V. Doç. Dr. Ismail Ovali ile Il Sanayi ve Teknoloji Müdürü Sefa Gökalp’in açilis konusmalarini yaptigi programa Pamukkale Üniversitesi ögretim üyeleri ile il sanayi sektör temsilcileri katildi.



Açilis konusmalarinin ardindan Pamukkale Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Moda Tasarim Programi Dr. Ögr. Üyesi Derya Tatman tarafindan “Tekstilde Dijital Dönüsüm, Verimlilik ve Sürdürülebilirlik” sunumu gerçeklestirildi.

Moda Tasariminda Dijital Is Akisi, Stok Kontrol Yazilimlari, 3D Tasarim – Numune Hazirlama Yazilimlari, Bilgisayarda Kalip Hazirlama, Kesimhane Yazilim ve Otomatlari, 2D Tasarim Yazilimlari, Nakis Yazilimlari, Tekstil Yüzey Tasarim (Dokuma-Örme) Yazilimlari gibi konularin ele alindigi sunumda isletmelerin ürün tasariminda kullanabilecekleri dijital yöntemler ve dijital dönüsüm ile elde edebilecekleri kazanimlara yer verildi.



Katilimcilarin yogun ilgiyle dinledigi sunumun ardindan “Dijital Dönüsüm ile Degisim”in ele alindigi panel gerçeklestirildi.

Moderatörlügünü Net Internet Yön. Kur. Bsk. Osman Makal’in yaptigi panelin panelistleri ise Norbit Yazilim Kurucu Ortagi Murat Kayacik, Tekobel Teknoloji Kurucu Ortagi Bahadir Senel ve HNC Akilli Tahta Kurucu Ortagi Göktug Hançer oldu. Pamukkale Teknokent bünyesinde kurulan ve çalismalarina tüm hiziyla devam eden teknoloji sirketleri olarak dijital dönüsümün ele alindigi panel katilimcilar tarafindan yogun ilgi gördü. Osman Makal’in moderatörlügünde dijital dönüsüm denildiginde ne anlamaliyiz, kendi sektörünüz için dijital dönüsümün getirdigi en büyük degisiklikler nelerdir, dijitallesme, müsteri deneyimi konusunda nasil bir etki yaratmistir ve dijital dönüsüm ile is süreçlerinin yeniden tasarlanmasi, otomasyona baglanmasi gibi süreçlerde insan kaynagi gereksinimleri nasil degismektedir gibi sorularini yanitlayan panelistler, dijital dönüsüm alaninda verdikleri hizmetler hakkinda da bilgi verdi. Panele yogun ilgi gösteren katilimcilarin sorularina yer verilen programin ardindan katilimcilara katilim sertifikasi takdim edildi.
Kaynak: İHA