Is Dünyasina Atildiklari Mahalleye Vefa Borçlarini Ödüyor

Manisa’nin Saruhanli ilçesine bagli Nuriye Mahallesinde 1991 yilinda pamuk çirçir fabrikasi alarak is dünyasinda ilerleyen Manisa Ticaret Borsasi Baskani Sadik Özkasap, depremde yikilan Nuriye Saglik Ocaginin yerine babasi Kamil Özkasap adina Aile Sagligi Merkezi yaptirarak mahalleye olan vefa borcunu da ödüyor.

Is Dünyasina Atildiklari Mahalleye Vefa Borçlarini Ödüyor
Manisa Ticaret Borsasi Baskani Sadik Özkasap depremde yikilan Nuriye Saglik Ocaginin yerine babasi Kamil Özkasap adina Aile Sagligi Merkezi yaptiriyor. 2022 yilinin kasim ayinda baslanan insaat tamamlanma noktasina gelirken, binanin temmuz ayi sonunda hizmete girecegi ögrenildi.

“Bir dua bize yetecek”

Manisa’nin Saruhanli ilçesine bagli Nuriye Mahallesinde 1991 yilinda pamuk çirçir fabrikasi alarak geldiklerini anlatan Manisa Ticaret Borsasi Baskani Sadik Özkasap, “32 yildan beri sadece Nuriye degil, Halitpasa, Kemiklidere, Lütfiye gibi etrafimizdaki yakin köylerle her zaman beraberiz. Babam rahmetli olduktan sonra buradaki saglik ocagi depremde hasar görmüstü ve eski belediye binasina tasinmak zorunda kaldi. Ilkel sartlardi. Sayin valimizle ihtiyaç sahibi çocuklara ayakkabi dagitimi törenimiz vardi. O törende Sayin Valimize Babam Kamil Özkasap adina bir aile saglik merkezi yaptirmak istedigimi söyledim. Sayin valimiz de çok mutlu oldu. Kendisine de tesekkür ediyorum her zaman is dünyasiyla birlikte, sivil toplumla birlikte biz de kendisiyle birlikte olmaktan son derece mutluyuz. Nuriye Mahallesinde 3 bin kisinin yasamis oldugu bir merkeze yapiliyor aile saglik merkezi. Aile saglik merkezinde yeni sistemle 2 doktor olacak. Burasi 3 bin metrekare bir yer ve 175 metrekare kapali alani olacak. Insanlarin bir dua etmeleri, onlara daha yakisir modern bir aile sagligi merkezi yapip burada sifa bulmalari. Onlarin da bize bir dua rahmetli babama ve ailemize, bizi mutlu edecektir. Saruhanli Belediye Baskani da bu alanin çevre düzenlemesini yapacak.

Aile saglik merkezinin temmuz ayi sonunda açmayi planladiklarini kaydeden Özkasap, “Temmuz sonu gibi açilisini yapmayi düsünüyoruz. 19 Temmuz babamin vefat günü o tarihe getirmek istiyorduk ama bu proje bakanligin bir projesi ve bazi prosedürler var. Projeye uydugumuz için bazi aksamalar olabiliyor. Biz kendi ekibimizi ayarladik ve biraz daha hizlandirdik. Insallah temmuz ayi sonunda buranin açilisini gerçeklestirecegiz” diye konustu.

Saruhanli’nin Nuriye Mahallesinde 2022 yilinin kasim ayinda baslayan insaatta son asamaya gelinirken, Kamil Özkasap Aile Sagligi Merkezi tamamlandiginda Nuriye ile birlikte, Kumkuyucak, Kemiklidere ve Lütfiye Mahallelerinde yasayan 3 bin kisiye hizmet verecek. Bina tamamlandiginda Manisa Il Saglik Müdürlügüne devri gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA