ATO Baskani Baran Açiklamasi 'Ülkemizin Faiz Ve Enflasyon Kiskacindan Ilanihaye Kurtulacagina Inaniyoruz'

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Baskani Gürsel Baran, Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek’in yönetiminde Türkiye’nin faiz ve enflasyon kiskacindan kurtulacagina ve üretim, istihdam ve ihracata dayali büyümenin devaminin saglanacagina inandigini dile getirdi.

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Baskani Gürsel Baran, Para Politikasi Kurulu’nun faiz kararini sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimla degerlendirdi.

Baran, açiklamasinda su ifadelere yer verdi:

“Merkez Bankasi Para Politikasi Kurulu’nun politika faizine iliskin karari finansal istikrari saglama yolunda atilmis bir adimdir. Küresel ekonominin çesitli sancilardan geçtigi, savas ve salginin etkilerinin devam ettigi ve Yesil Mutabakat nedeniyle bir dizi dönüsüme hazirlanmamiz gereken süreçte, ekonomik istikrarin saglanmasi ve büyümenin devami çok önemli. Bu süreçte yapisal reformlarin hayata geçirilmesi ve yatirim ortaminin korunmasi amaciyla reel sektörün desteklenmesi gerektigi kanaatindeyiz. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde, Hazine ve Maliye Bakanimiz Mehmet Simsek’in yönetiminde atilacak adimlarla, ülkemizin faiz ve enflasyon kiskacindan ilanihaye kurtulacagina ve üretim, istihdam ve ihracata dayali büyümenin devaminin saglanacagina inaniyoruz. Genç ve dinamik nüfusumuz, gelismeye açik üretim yapimiz ve ihracat hevesimizle Türkiye ekonomisinin gelecegine güvenimiz tamdir.”
Kaynak: İHA