Uluslararasi Istanbul Açik Satranç Turnuvasi, 26 Agustos-1 Eylül Tarihleri Arasinda Düzenlenecek

Atatürk Çagdas Yasam Çok Programli Anadolu Lisesi Kapali Spor Salonu’nda 26 Agustos-1 Eylül tarihleri arasinda gerçeklestirilecek olan Uluslararasi Istanbul Açik Satranç Turnuvasi’nin tanitim toplantisi düzenlendi. Turnuvada yaklasik 20’yi askin ülkeden 1000’in üzerinde yarismaci mücadele edecek.

Uluslararasi Istanbul Açik Satranç Turnuvasi, 26 Agustos-1 Eylül Tarihleri Arasinda Düzenlenecek
Uluslararasi Istanbul Açik Satranç Turnuvasi, 26 Agustos-1 Eylül tarihleri arasinda Atatürk Çagdas Yasam Çok Programli Anadolu Lisesi Kapali Spor Salonu’nda gerçeklestirilecek. Türkiye Satranç Federasyonu, Fatih Belediyesi, Istanbul Il Spor Müdürlügü ve Istanbul Ticaret Odasi is birligiyle düzenlenecek turnuvada 20’yi askin ülkeden 1000’in üzerinde yarismaci mücadele edecek. Turnuva öncesi, Fatih Belediyesi Neslisah Sultan Kültür Merkezi’nde tanitim toplantisi düzenlendi.

Toplantiya, Fatih Belediye Baskani Mehmet Ergün Turan, Türkiye Satranç Federasyonu Baskani Gülkiz Tulay, Istanbul Gençlik ve Spor Il Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacicaferoglu ve Istanbul Ticaret Odasi (ITO) Baskani Sekip Avdagiç katildi.



Mehmet Ergün Turan: "20’nin üzerinde ülkeden katilim olacak"

Uluslararasi Istanbul Açik Satranç Turnuvasi’na ev sahipligi yaptiklari için çok mutlu olduklarini dile getiren Fatih Belediye Baskani Mehmet Ergün Turan, "Geçen yil oldugu gibi, bu yil da Uluslararasi Satranç Turnuvasi’ni Atatürk Çagdas Yasam Çok Programli Anadolu Lisesi Kapali Spor Salonu’nda gerçeklestirecegiz. Öncelikle; böylesine genis katilimli bir spor etkinligine ev sahipligi yapacak olmamiz dolayisiyla duydugum memnuniyeti ifade etmek isterim. Basta Gençlik ve Spor Bakanligimiz olmak üzere, Türkiye Satranç Federasyonu’na ve tüm paydas kurumlarimiza tesekkür ederim. 26 Agustos-1 Eylül tarihleri arasinda gerçeklestirilecek olan Uluslararasi Istanbul Açik Satranç Turnuvasi’na 20’nin üzerinde ülkeden katilim olacak. Bütün maçlarin heyecanla izleneceginden eminim. Ayni heyecani Fatihimiz adina bizzat içimde tasidigimi da belirtmek isterim. Fatih Belediyesi olarak; bütün gençlerimizin bedensel, zihinsel ve kültürel yönden gelismesini önemsiyor, bu ugurda yogun gayret sarf ediyoruz" diye konustu.

Turnuvaya katilacak tüm sporculara basarilar dileyen Turan, "Son dört yil içinde; bu turnuvanin gerçeklestirilecegi mekan gibi birçok spor tesisini Fatih’e kazandirdik. Ayrica, sportif kültürün sehrimiz genelinde yayginlasmasi gayesiyle Uluslararasi Istanbul Açik Satranç Turnuvasi gibi dünya çapindaki spor etkinliklerine, organizasyonlara her zaman seve seve kucak açtik. Fatihimizde kurmus oldugumuz spor tesislerimizde daha kapsamli uluslararasi organizasyonlarin gerçeklesmesi en büyük hedeflerimiz arasindadir. Satranç, son yillarda gençler arasinda fazlasiyla ilgi gören, sevilen bir oyun. Ev sahipligini yaptigimiz turnuvanin da satranca olan ilgiyi artiracagina gönülden inaniyorum. Turnuvaya katilacak tüm sporcularimiza basarilar diliyorum. Fatihimize yeni bir heyecan getiren bu organizasyonda emegi olan herkese tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

Gülkiz Tulay: "Federasyon olarak her türlü katkiyi saglayacagiz"

Satrançin son dönemdeki projelerle Türkiye’de önemli bir spor haline geldigini aktaran Türkiye Satranç Federasyonu Baskani Gülkiz Tulay, "8. kez hayata geçirecegimiz Uluslararasi Istanbul Açik Satranç Turnuvasi’nin yine her zaman oldugu gibi son derece görkemli olacagi ile ilgili hiçbir kusumuz yok. Satranç, Türkiye’de egitim spor federasyonlari içerisinde 1 milyon 200 bin lisansli sporcusuyla birinci sirada yer alan bir brans, oldukça yaygin. Çok önemli projelerle üst düzey bir spor bransi haline gelmis durumda. Son yillarda özellikle yerel yönetimlerin destegiyle yaptigimiz uluslararasi açik satranç turnuvalari Türk satrancinin gelismesinde, uluslararasi basari elde etmesinde önemli bir rol oynuyor. 26 Agustos-1 Eylül tarihlerinde yapacagimiz Uluslararasi Açik Satranç Turnuvasi’nin hazirliklarina basladik. Federasyon olarak elimizden gelen her türlü katkiyi saglayacagiz. Çünkü buraya ne kadar çok ülkeden, ne kadar üst düzey sporcu katilirsa biz de amacimiza erismis olacagiz" seklinde konustu.

Istanbul Il Gençlik ve Spor Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacicaferoglu da, "Satranç Federasyonu baskanimizin bahsettigi gibi bir milyon 200 bin lisansli sporcu Istanbul’da da satranç sporunun ön plana çikmasini sagliyor. Bu tür organizasyonlar süphesiz kendi sporcularimizin gelisimi anlaminda da önemli. Uluslararasi organizasyonlara ev sahipligi yapmamiz kendi sporcularimizin yeteneklerinin ön plana çikmasi ve rekabet ortaminin saglanmasi açisindan da önemli" dedi.

ITO Baskani Sekip Avdagiç ise, turnuva ile ilgili olarak, "Satranç çok kibar, elit ve akil gelistirici bir spor. Bu anlamda gençleri daha çok düsünmeye ve hayati kavramaya iten bir spor. Satranç konusunda iyi bir noktaya gelen gençler, is yaptiklari alanlarda da daha farkli kombinasyonlarla neticeye gitme konusunda kendilerini gelistirmis oluyorlar. Bu etkinlikte oldugumuz için son derece mutluluk duyuyoruz" degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA