STSO, Zeki Özdemir Baskanliginda Ilkleri Gerçeklestirmeye Devam Ediyor

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi (STSO), tarihinde bir ilki gerçeklestirerek Yönetim Kurulu toplantilarini belirli araliklarla ilçelerde yapma karari aldi. Ilk toplanti depremden etkilenen ve cazibe merkezi çerçevesine alinan Gürün ilçesinde yapildi.

STSO, Zeki Özdemir Baskanliginda Ilkleri Gerçeklestirmeye Devam Ediyor
STSO Yönetimi ilk olarak Gürün Kaymakami Halil Yazici ve Gürün Belediye Baskani Nami Çiftçi’yi makaminda ziyaret etti. Ardindan esnaf ziyareti ve Yönetim Kurulu toplantisi yapildi.

Gürün Kaymakami Halil Yazici, STSO’nun kendilerini yalniz birakmadigini ifade ederek, “Yönetim Kurulu Toplantinizi ilçemizde yaptiginiz için basta Zeki Bey olmak üzere tüm Yönetim Kurulu üyelerine tesekkür ediyorum. Burada alinacak olan kararlarin ilçemize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Gürün Belediye Baskani Nami Çiftçi ise, “Zeki Baskanimin ilçemizi bu üçüncü ziyareti. Ayrica Yönetim Kurulunu ilçemizde toplamasi da Gürün’ümüze verdigi degeri gösteriyor. Yönetim Kurulunda hemsehrimiz Baris Çiftçi kardesimizin olmasi da ayri bir gurur noktasi. Toplantinin hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Kaymakamlik ve Belediye ziyaretinin ardindan, esnaf ziyaretine geçildi. Gürünlü esnaf ve tüccarin talepleri Gürün’de yapilan Yönetim Kurulu Toplantisina gündem maddesi olarak eklendi ve karara baglandi.

Gürün Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçeklestirilen Yönetim Kurulu toplantisina; STSO Baskani Zeki Özdemir, Baskan Vekili Turan Yildirimli, Yönetim Kurulu Üyeleri Baris Çiftçi, Bekir Çam, Emre Toy, Fatih Kaya, Ilhami Erkoca, Serkan Karaçanak ve Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Uzmani Alper Sur katildi.

Gürün esnaf ve tüccarini temsilen; Ali Riza Demirsoy, Bekir Tanyildiz, Coskun Özpinar ve Ömer Maden’in yani sira Gürün Vakfi Baskani Selami Koca toplantiya katilim sagladi.

Özdemir; Ilçelerimizle birlikte kalkinacagiz

Yönetim Kurulu toplantisinda konusan Baskan Özdemir, “Ilçelerimiz Büyüyecek Sivas Güçlenecek idealimizle, tüm ilçelerimizin cazibe merkezi çerçevesine alinmasi çalismalarimiz devam ediyor. Üretim yapan, ticaret yapan esnafimizla, tüccarimizla bir araya gelip o ilçenin ekonomisinin gelismesi için istisare toplantilari gerçeklestirmeyi düsündük. Her ilçemizde bunu hayata geçirecegiz. Böyle bir koordinasyonla sehrimize, dolayisiyla ilçelerimize katki saylamayi planliyoruz. Varolus sebebimiz bulundugumuz bölgeye hizmet etmek.

Ilçelerimizdeki talepleri ve sorunlari yerinde ögrenmek amaciyla, Yönetim Kurulu toplantilarimizi belirli araliklarla ilçelerimizde yapma karari aldik ve ilk ziyaretimizi Gürün’e yaptik” dedi.

Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi’nden uzman arkadasimiz Alper Bey’i hem sizlerle tanistirmak, hem de destekler hakkinda bilgi almak için toplantimiza davet ettik. Buranin sorunlarini en iyi sizler bilirsiniz.

“Gürün Ilçesindeki STSO Üyelerinin Borçlari Silindi”

Baskan Özdemir, “Seçildigimiz günden bu güne 7 ay geçti. Bu süre içerisinde Gürün ilçemize 3’üncü ziyaretimizi gerçeklestiriyoruz. Depremden sonra Gürün ilçemizi yalniz birakmadik, birakmaya da niyetimiz yok. Ilçedeki sanayicilerimize tüccarlarimiza katki saglamak amaciyla, odamiza ödeyecekleri 2023 yili ve öncesinde ait tüm borçlar silinmistir” ifadelerini kullandi.

“Gürün Ilçesine GES OSB Kurulmasi Için Çalismalar Yürütülecek”

GES OSB hakkinda bilgiler veren Özdemir, “GES OSB’nin kurulmasi için ilk öncelik tarim arazisinin olmamasi gerekiyor. Ikinci ise günes isinlarinin yeryüzüne en verimli geldigi bölgeler seçiliyor. Gürün ilçemiz de bu noktada en iyi bölgeler arasinda yer aliyor. Bölgemizin enerji yatirimlarina uygun yer olmasini saglayan diger bir husus ise yatirimlar için uygun altyapisidir yani cazibe merkezi çerçevesinde olmasidir. Ana tema olarak sunu söyleyebilirim, firmalar GES OSB’de tahsisli arsalara günes enerji santralleri kurabiliyor. Firmalar burada ürettigi elektrigi, ülkenin neresinde olursa olsun diger tesislerinde tükettigi elektrikle mahsuplasabiliyor.

Diger bir konu ise Gürün’ün yöresel ürünleri. Organik tarim, isleme ve paketleme konusunda da çalismalar yürütecegiz. Ayrica Gürün turizm potansiyeli yüksek olan bir ilçemiz. Sugul Vadisi ve Gökpinar gölü Gürün’de görülmeye deger önemli dogal güzellikler arasinda yer aliyor. Ankara Sivas arasi hizli tren seferleri basladi.

Inaniyorum ki Gürün’ün dogal güzelliklerini görmeye insanlarimiz gelecek. Tanitim konusunda elimizden geleni yapacagiz. Tekrardan Kaymakamimiza, Belediye Baskanimiza, Yönetim Kurulu Üyelerimize, toplantiya katilan Gürünlü esnaf ve tüccarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

“Ilk Defa Üye Oldugumuzu Hissettik, Gördük”

STSO Yönetim Kurulu toplantisina katilan Gürünlü esnaf ve tüccarlar, “Uzun süredir Ticaret ve Sanayi Odasina üyeyiz. Zaman içerisinde bir araya geliyoruz ama sonuçta ilk defa üye oldugumuzu bizim de bir odamizin oldugunu Zeki beyin baskanliginda hissettik, gördük. Hem toplantinin ilçemizde yapilmasindan hem de Sivas Ticaret ve Sanayi Odasinin Gürün’e yapmis oldugu desteklerden dolayi Baskanimiz Zeki Özdemir’e tesekkür ederiz. Ilk toplantinizi Gürün’de yapmaniz bizim için ayri gurur ve onurdur” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA