Siddetli Saganak Hayati Felç Etti, Tarim Arazileri Zarar Gördü

Çorum’un Alaca ilçesinde etkili olan saganak yagisin ardindan yasanan selde dereler tasti, tarim arazileri zarar gördü. Hazirliksiz yakalanan vatandaslar is yerleri ve çati altlarina siginirken araçlar ise güçlükle ilerledi.

Siddetli Saganak Hayati Felç Etti, Tarim Arazileri Zarar Gördü
Çorum’un Alaca ilçesinde kuvvetli saganak hayati felç etti. Ögle saatlerinde aniden bastiran yagis sonrasi ilçedeki dereler tasarken, tarim arazileri de sular altinda kaldi. Saganak yagis sonrasi ilçede bazi ev ve is yerlerinde su baskinlari olustu.

Yaklasik 15-20 dakika süren siddetli saganak yagisin ardindan ilçe merkezindeki yollar adeta göle dönerken hazirliksiz yakalanan vatandaslar ise otobüs duraklari, is yerleri ve çati altlarina sigindilar. Yagis sonrasi yükselen sel sulari nedeniyle çevreyolu hastane kavsagi ulasimda aksamalar yasandi.

Siddetli saganak yagisin durmasinin ardindan harekete geçen belediye ekipleri kapanan hastane kavsagini ulasima açarken daha sonra tikanan lagar izgaralarinin temizleyip sel sulari nedeniyle zarar gören cadde ve sokaklarda çalismalarini sürdürdüler. Ev ve is yerlerinden gelen su baskini ihbarlarini da degerlendiren ekipler çalismalarini sürdürüyor.
Kaynak: İHA