Örnek Kadin Çiftçi Açiklamasi Bahtisen

Samsun’da, “Tibbi ve Aromatik Bitki Yetistiriciliginin Yayginlastirilmasi Projesi” çerçevesinde destek alan ev hanimi Bahtisen Erdogan, basari hikayesiyle hemcinslerine örnek oluyor.

Örnek Kadin Çiftçi Açiklamasi Bahtisen
Samsun Büyüksehir Belediyesi, yaptigi çalismalarla kadin girisimcileri desteklemeye devam ediyor. Samsun Büyüksehir Belediyesi’nin destekleriyle çiftçiler üretimlerini artirirken bir yandan da yeni çiftçiler ile sektör gelisiyor. 19 Mayis ilçesinde yasayan ve ev hanimi olan Bahtisen Erdogan, geçen yil aldigi destekle tarim arazisinde sumak üretimine basladi.

Samsun Büyüksehir Belediyesi ve Dogu Karadeniz Projesi Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi (DOKAP) is birliginde yürütülen “Tibbi ve Aromatik Bitki Yetistiriciliginin Yayginlastirilmasi Projesi” çerçevesinde destek alan Bahtisen Erdogan, kendi hikayesinin tüm kadinlara örnek olmasini istedi.

Samsun Büyüksehir Belediyesi’nin girisimci kadinlara yönelik desteklerini duymasi üzerine basvuruda bulundugunu belirten Bahtisen Erdogan, “Ben ev hanimiyim ancak hep aklimda bir seyler üretmek fikri vardi. Büyüksehir Belediyesi’nin desteklerinin oldugunu ögrendim. Bu beni çok mutlu etti. Ardindan gerekli müracaatlarda bulunup sumak fidani destegi aldim. Belediyemizin bu destegi olmasaydi bir baslangiç yapamayabilirdim. Ev hanimi olarak maliyet kismi beni zorlayabilirdi. Ama belediyemizden, baskanimizdan Allah razi olsun. Her sey bekledigimizden de iyi bir sekilde ilerliyor. Çalismak ve üretmek isteyen tüm Samsunlu ev hanimlarina da güzel bir örnek olurum insallah” dedi.

Tarimsal Hizmetler Daire Baskanligi’nda görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Hicran Çikis Kanca, Samsun Ili Aromatik Bitki Yetistiriciliginin Yayginlastirilarak Gelistirilmesi Projesi’ kapsaminda üreticilerin desteklenmeye devam edildigini ifade ederek, “Bu alanda biz 14 üreticimize Kavak, Alaçam ve 19 Mayis’ta 5 bin adet sumak fidani destegi sagladik. Sumak, biyoçesitliligin güçlü oldugu bir tür. Boyaci sumagi dedigimiz sumak, Karadeniz Bölgesi’nde yetisiyor. Ana kaynaklari ve üreticisi Samsun’dan olmak üzere sumak fidan yetistiriciligine burada destek sagladik. 40 dekar alanda 5 bin adet fidan destegi saglayarak Karadeniz Bölgesi’nin ilk kapama sumak bahçelerini Samsun Büyüksehir Belediyesi olarak biz kurdurmus olduk” diye konustu.



“Her zaman destek vermeye haziriz”

Kentte tarimsal üretimin artirilmasi için çalismalara araliksiz devam ettiklerini söyleyen Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Kadin çiftçilerimize yönelik olarak yapilan desteklere özellikle hassasiyet gösteriyoruz. Tarimin gelismesi ve üretimin artmasi için her türlü destegi vermeye devam ediyoruz. Bu noktada kadin çiftçilerimizin sayisinin artmasi bizleri mutlu ediyor. Kadinlarimiz ürettikçe kentimizin tarimi daha da gelisecektir. Üretmek isteyen tüm kadinlarimiza her türlü destegi vermeye her zaman haziriz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA