Ordu'da Sel Açiklamasi Evler Ve Tarim Arazileri Sular Altinda Kaldi

Ordu’da saganak yagislar sonrasi Fatsa ilçesinde sel meydana geldi.

Ordu'da Sel Açiklamasi Evler Ve Tarim Arazileri Sular Altinda Kaldi
Dün il genelinde baslayan saganak aksam saatlerinde siddetini arttirdi, sabaha kadar devam etti. Fatsa ilçesi Bolaman Mahallesi’nde bazi evlerde su baskinlari yasandi, taskinlar meydana geldi, sokak, cadde ve tarim arazileri sel sulari altinda kaldi. Bazi noktalarda ahirlarda da tahliye edildi. Olay yerine Ordu Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (OSKI), Fatsa Belediyesi, itfaiye, AFAD ve karayollari ekipleri sevk edildi.

Ekipler sel nedeniyle su baskini yasanan evlerde çalisma baslatirken, bazi vatandaslar ise kendi imkanlari sel sularini tahliye etmeye çalisti. Bazi noktalarda dere taskinlari da yasanirken, mahalle yollarinda su birikintileri nedeniyle ulasimda aksamalar meydana geldi.

Bolaman Mahallesi’ndeki evi sel nedeniyle su altina kalan Mustafa Aynaci, "Yasanan afet nedeniyle evlerimiz ve tarlalarimiz su altinda kaldi” dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlügünün resmi internet sitesinden alinan verilere göre saganak yagislarin cuma gününe kadar araliklarla devam edecegi tahmin ediliyor.
Kaynak: İHA