Nilüfer Deryasi Isikli Gölü Ziyaretçi Akinina Ugruyor

Türkiye’nin en büyük nilüfer tarlasini bünyesinde barindiran Çivril Isikli Gölü, tekne turlarinin yogun ilgiyle baslamasi nedeniyle sezonunu en yogun günlerini yasiyor.

Nilüfer Deryasi Isikli Gölü Ziyaretçi Akinina Ugruyor
Denizli’nin Çivril ilçesinde Türkiye’nin dört bir yanindan ziyaretçilerin geldigi Isikli Gölü, 1 Haziran’da tekne sezonunu açarak ziyaretçilerini agirlamaya basladi.

Havalarin da isinmasiyla birlikte yerli ve yabanci turistler farkli noktalardan gelerek turlara büyük ilgi gösterdi. Isikli Gölü’ne gelen ziyaretçiler, ilçeye bagli Seraserli ve Beydilli Mahallesi’nden teknelerle göle açilarak essiz manzarayi görme firsati buldu. Ziyaretçiler, bir saatlik masalsi yolculuk vadeden gölde unutamayacaklari anlar yasarken, turlarin Agustos ayina kadar devam edecegi belirtildi.

Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigini belirten Ahmet Köseoglu, "Tekne turlarimiz Beydilli Mahallesi’ndeki noktadan hareket etmektedir. Hafta sonlari yogun oluyor, Denizli’ye 120, Çivril’le ise 20 kilometre mesafede. Turlarimiz yaklasik 40-45 dakika sürüyor ve fiyati da 350 TL. Gölümüzün 72 kilometrelik çevresi bulunuyor, derinlik ise nilüfer kisminda 1,30 metre mesafede. Gölde, binlerce çesit kus türü ve baliklar var" diye konustu.

Beydilli Mahallesi Muhtari Atilla Savran, ziyaretçi sayisinin daha da artmasini beklediklerini söyleyerek, "Göl yaklasik 65 yillik bir baraj gölü, nilüfer çiçeklerimiz de belki 30 yildir var ama bu fazla duyulmadi. Biz duyurmak için elimizden geleni yaptik ve turizme açtik. Tekne turlarimiz Haziran ayinda baslayip Agustos’a kadar sürüyor. Baraj suyu oldugu için kisin sular çekiliyor. Tekneye 4 kisi rahatlikla biniyor ve o essiz görüntüyle bas basa vakit geçirilebiliyor" dedi.

Kaynak: İHA