Mezitli Belediyesinden Vatandaslara Sebze Fidesi

İçel’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, apartman bahçelerinde ve balkonlarinda üretim yapmak isteyenler için domates ve biber fidesi dagitti.

Mezitli Belediyesinden Vatandaslara Sebze Fidesi
Zabita Müdürlügü eski binasi önünde hazirlanan stantlara gelen vatandaslar, fidanlari ücretsiz olarak aldi. Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi dagitim sonrasi binlerce fidan vatandaslarin kendi organik domateslerini üretebilmeleri amaciyla toprakla bulustu.

Mezitli’de yasayan herkesin toprakla ilgilenmesi ve üretimin içerisinde olmasi adina çalismalar yaptiklarini kaydeden Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan, destege devam edeceklerini açikladi.

Mezitli’deki 9 hobi bahçesinde yüzlerce emekli vatandasin üretim yaptigini, sehrin merkezinde güzel ve kaliteli zaman geçirecek alanlar olusturduklarini vurgulayan Tarhan, “Vatandasimizi toprakla bulusturmak ve özellikle sebze fiyatlarinin tavan yaptigi bu dönemde kendi üretimlerini yaparak aile bütçelerine küçük bir katki sunmaya tesvik amaciyla domates ve biber fideleri dagittik. Üretime dair çalismalarimizi bir ileri asamaya daha tasiyarak apartman, site bahçelerine ve balkonlara tasimak istedik” dedi.

Kent Içi Tarim, Kadin Üretici Pazarlari, Hobi Bahçeleri, jakaranda koruluklarinin yaninda üreticilere verilen desteklerle de Mezitli’nin bilinir bir kent haline geldigine vurgu yapan Tarhan, bu alanda yapilan çalismalara da deginerek, “Mezitli Belediyesi olarak tarimsal alanda gerçeklestirdigimiz projelerimiz artik ülkemiz sinirlarini asarak genis kesimler tarafindan bilinir hale geldi. Projelerimizi kendi alanlarinda uygulayan belediyeler de oldu. Mezitli, herkesin üretimin içerisinde oldugu çok özel bir kent haline geldi. Sadece hobi bahçeleri ile degil, bos arsalarda yaptigimiz çalismalarla da kent içerisinde tarim yapilmasini yayginlastirdik” diye konustu.

Kaynak: İHA