Kanarya Adalari Açiklarinda Göçmenleri Tasiyan Bot Batti Açiklamasi 1 Ölü, 35 Kayip

Ispanya’ya bagli Kanarya Adalari ile Kuzey Afrika’daki Bati Sahra kiyilari arasinda göçmenleri tasiyan zodyak tipi botun batmasi sonucu 1 çocuk hayatini kaybederken, 35 kisinin ise kayboldugu belirtildi.

Akdeniz’de göçmen drami devam ediyor. Ispanya’ya bagli Kanarya Adalari ile Kuzey Afrika’daki Bati Sahra kiyilari arasinda göçmenleri tasiyan bir zodyak tipi bot batti. Botta bulunan göçmenlerin telefonla yardim istemesi üzerine Fas ve Kanarya Adalari’na bagli kurtarma ekipleri bölgeye hareket etti.

Ekipler 1 çocugun cansiz bedenine ulasti

Fas’in baskenti Rabat’taki kurtarma koordinasyon merkezi, batan botta bulunan 24 göçmenin sag olarak kurtarildiklarini açikladi.

Kanarya Adalari’ndan gönderilen kurtarma helikopteri ise kazada hayatini kaybeden 1 çocugun cansiz bedenine ulasti.

Bottaki 35 kisinin kayboldugu üzerinde duruluyor

Yasanan kazada ölenlerin sayisi henüz tam olarak bilinmezken, göçmen haklarini savunan Caminando Fronteras adli sivil toplum kurulusunun sözcüsü Helena Malen, Fas kontrolündeki Bati Sahra’nin Cape Bojador adli sahil kentinden yola çikan botta 1 çocuk ve 6 kadin dahil olmak üzere toplam 60 kisinin bulundugunu ifade etti.

Malen’in açiklamasi üzerine kazada 35 kisinin kayboldugu tahmin ediliyor.

Öte yandan dün Kanarya Adalari açiklarinda bir göçmen teknesinde hamile bir kadinin cesedi bulunmus, 14 Haziran’da ise Yunanistan açiklarinda yasanan faciada göçmenleri tasiyan teknenin alabora olmasi sonucu 82 göçmen hayatini kaybetmisti.
Kaynak: İHA