'Bozkirda Yükselen Tarih Divrigi Ulu Cami Ve Darüssifasi' Isimli Sergi Açildi

Sivas Olgunlasma Enstitüsü tarafindan ‘Bozkirda Yükselen Tarih Divrigi Ulu Cami ve Darüssifasi’ isimli sergi düzenlendi.

'Bozkirda Yükselen Tarih Divrigi Ulu Cami Ve Darüssifasi' Isimli Sergi Açildi
Sivas Valiligi, Sivas Il Milli Egitim Müdürlügü ve Sivas Olgunlasma Enstitüsü tarafindan hazirlanan ‘Bozkirda Yükselen Tarih Divrigi Ulu Cami ve Darüssifasi’ sergisinin açilisi gerçeklestirildi.

4 Yillik emegin sonucu ortaya çikar ürünler görücüye çikti. Serginin açilisina Sivas Vali Vekili Sakir Öner Öztürk, Kamu Kurum müdürleri ve vatandaslar katildi.

Açilista konusan Sivas Olgunlasma Enstitüsü Müdürü Aysel Senlen, “Mengücek diyarinin essiz mimarisi ile hayranlik uyandiran Divrigi Ulu Cami ve Darüssifasi, Türk Islam mimarisinin Anadolu topraklarinda insa edilmis en nadide örnegidir. Öyle ki bu saheser UNESCO tarafindan dünya miras alani olarak tescillenmistir. Kültürel degerler ve tarihi eserler alaninda yaptigimiz çalismalarla ve üstlendigi ciddi misyonu ile kültürel degerlerin, tarihi eserlerin 4 yillik süre içerisinde degisik ürünlere aktararak eserler olusturduk. Proje boyunca essiz eserler ilhamla enstitü atölyelerimizde tasarlanmis ve üretilmis 113 tane eser ortaya konmustur. 13.Yüzyil tarihinde Ulu Camiinde yer alan bezemelerden esinlenerek hazirladigimiz eserleri sergimizde sizin begeninize sunuyoruz” diye konustu.

Sergilenen eserler, Divrigi Ulu Cami’nin tarihçesi ile birlikte kitaba dönüstürüldü.
Kaynak: İHA