Yüzen Adaciklar Kesfedilmeyi Bekliyor

Sivas’in Zara ilçesine bagli Gölbasi köyünde bulunan yüzen adaciklar rüzgarla yer degistiriyor, doga harikasi göl turizme kazanmayi bekliyor.

Yüzen Adaciklar Kesfedilmeyi Bekliyor
Sivas’in Zara ilçesine uzakligi yaklasik 50 kilometre olan Gölbasi köyü, içerisinde bulundurdugu göl ile adindan söz ettiriyor. Göl görüntüsü kadar sahip oldugu diger dogal özellikleri ile de dikkat çekiyor. Dogal güzelligi ile mest eden göl içerisinde bulunan adaciklar rüzgarin etkisi ile hareket ederek yer degistiriyor. Köy sakinleri bazen gölün yüzeyinin açik yesil renkli yosunlarla kaplandigini belirtip, gölün tanitimi içinin temizlenmesini ve çevresinin düzenlenmesini istiyorlar.

“Içeresinde bulunan adaciklar hareket ederek yüzüyor”

Gölbasi köyü sakinlerinden Serif Bektas, gölün içerisindeki adaciklarin hareket ederek yüzdügünden bahsederek, “Gölün dibi çamur oldugu için ve içeresinde yilanlar oldugu için yüzülmüyor. Içeresinde bulunan adaciklar hareket ederek yüzüyor. Çevre düzenlemesi yapilip etrafi güzellestirilirse bizim için güzel olur” dedi.



“Bu gölün turistlere açilmasi için temizlenmesi gerekiyor”

Köy sakinlerinde Ahmet Vural, gölün turistlik bir yer olmasi için çevre düzenlenmesinin yapilmasi gerektiginden bahsederek, “Çok önceden balik tutuluyordu ama simdi kalmadi. Bu gölün turistlere açilmasi için temizlenmesi gerekiyor. Adaciklar normalde kiyilarda duruyor ama rüzgar estiginde suda yüzmeye basliyorlar” diye konustu.

Kaynak: İHA