Kreste Çocugu Düsen Anne Hukuk Mücadelesi Baslatti
Mugla’nin Mentese ilçesinde faaliyet gösteren bir kreste, 3 yasindaki bir çocuk üzerine çiktigi masadan düserek yaralandi. Oglunun kres çalisanlarinin sorumsuzlugu yüzünden düstügünü iddia eden anne kres hakkinda suç duyurusunda bulununca, kres yetkilileri hakkinda Mugla Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan konuyla ilgili sorusturma baslatildi. 2023/862 dosya numarasi ile baslatilan sorusturmada kres sorumlulari hakkinda taksirle yaralanmaya sebebiyet vermekten dava açildi.

Edinilen bilgiye göre; Mugla merkez Mentese ilçesinde özel bir firmada çalisan Aysegül Bolat isimli anne, 3 yasindaki oglu E.B.’yi egitim gördügü krese teslim etti. Aksam üzeri kresten oglunun düstügü yolunda telefon alan Anne Aysegül Bolat, krese gidip çocugunu teslim alip hastaneye götürdü. Bir kaç gün hastanede müsahede altinda tutulan çocuk tedavisinin ardindan taburcu edildi. Çocugunun kres yetkililerinin ihmali yüzünden düsüp yaralandigini iddia eden Anne Bolat, hukuk mücadelesi baslatarak kresteki güvenlik kamerasi kayitlarina ulasti.
Güvenlik kamerasi kayitlari ile birlikte Mugla Cumhuriyet Bassavciligi’na giden annenin sikayeti üzerine dava açildi. Kendisinin ve çocugunun basina gelenlerin baskalarinin basina gelmemesi için hukuk mücadelesi verdigini belirten anne Aysegül Bolat, "Çalistigim için çocuguma krese veriyorum. Oglum 3 yasinda ve kalp hastasi. 20 Mart günü sabah krese biraktim. Çocugum kreste düsmüs ve basindan yaralanmis. Bu olayi basit bir meseleymis gibi bana telefon mesaji ile ’Biz düstük. Önemli bir seyimiz yok. Buz uyguluyoruz’ gibi mesajla bildirdiler. Krese gittigimde çocugumun kafasinin arkasindan yarildigi gördüm ve bana sadece sistigini söylediler. Benim çocugum kalp hastasi ve kan sulandiricisi kullandigini bilmelerine ragmen ambulansi aramak yerine bana mesaj yolu ile basit bir olaymis gibi yazmayi tercih ettiler. Çocugumu hastaneye götürdügümde beyin zedelenmesi ve kanama riskin oldugunu söylediler bana. Çocugumun hastaneye yatisi yapildi. Bir hafta kardiyoloji gözetiminde tutulu. Görüntüleri elde ettikten sonra kres ve sorumlulari hakkinda dava açtim. Hukuk mücadelemi devam edecegim" diye konustu.
Konuyla ilgili kres yetkilileri herhangi bir açiklama yapmazken, Mugla Adliyesi’nde konuyla ilgili davanin devam ettigi bildirildi.
