Vali Dagli Açiklamasi 'Model Fabrika'da Sistem Temmuz Ayinda Baslayacak'

SAMSUN – Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, pilot olarak seçilen 8 ilden biri olan Samsun’da Model Fabrika sisteminin Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nde(OSB) Temmuz ayinda baslayacagini söyledi.

Vali Dagli Açiklamasi 'Model Fabrika'da Sistem Temmuz Ayinda Baslayacak'
Vali Zülkif Dagli, protokol üyeleriyle birlikte 2021-2022 yillarinda Samsun’da kalkinma ajansi mali destegi ile tamamlanarak hayata geçirilen projeler için Cerrahi El Aletleri ve Saglik Müzesi’nde düzenlenen Tesekkür Belgesi Takdim Töreni’ne katildi.

Vali Dagli, 2021 yilindan bugüne kadar tamamlanan 18 proje için çesitli kurumlarin müdür ve temsilcilerine belgelerini verdi.

“Model Fabrika’da sistem Temmuz ayinda baslayacak”

Merkez OSB’de faaliyete geçecek Model Fabrika’nin sisteminin çalismasi için gün saydiklarina dikkat çeken Zülkif Dagli, “Bu binanin tanitilmasi açisindan da toplantimizin Cerrahi Aletler Müzesi’nde yapilmasini önemsiyorum. Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nde ‘Model Fabrika’ projemiz var. Bu çalisma 8 ilde basladi.

Su anda Samsun ve Eskisehir gündeme geliyor. Eskisehir’in binasi vardi. Biz 6 ay gibi bir sürede binamizi bitirdik. Çalisacak personelimiz alindi ve egitime de basladilar. Temmuz’un basi gibi sistem çalismaya baslayacak ve çok güzel bir proje olacak. Yalin üretim, israf yapmadan verimliligi arttirmaya yönelik üretim tarzi burada etkili olacak. Bu manada mütesebbislerimiz, sanayicilerimiz ve kamu kurumlarimizla beraberiz. Belediyelerimiz de güzel destekler veriyorlar“ dedi.

Kalkinma ajanslarina sadece mali kaynak için degil sehre deger katacak projeler için basvurulmasi gerektiginin altini da çizen Dagli, “Ajanslardan para almak için projelere baslanilmaz. Böyle projelerde sonuca varamamistir. Bir projeniz var ve baslangiç suyuna ihtiyaç duyuldugunda kalkinma ajanslari bunlara cevap verecek kurumdur. Mantik bu olunca da projelerin basarili olma orani yüzde 100’e yaklasiyor. Kamu kurumlarimiz da projeleriyle kendilerini bu alanda güzel projelerle kendilerini belli ediyorlar. Proje birimlerinin güçlü olmasi ve nelerin yapilabileceginin bilinmesi gerekiyor. Kurumlar vizyonlari sayesinde yoluna devam edecektir. Kalkinma ajansinin amaci sadece projelere destek vermek degildir. Ilin sanayisine, ekonomisine, egitimine yani tüm gelismelere bir vizyon, strateji kazandirmak hem de uygulanmasini takip etmektir. Güzel çalismalarin bundan sonra da devam edecegini düsünüyorum. Tesekkür belgesi almaya hak kazanan tüm kurumlarimizi kutluyorum” diye konustu.

Törende Samsun Büyüksehir Belediyesi, Çarsamba Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odasi, Samsun Il Saglik Müdürlügü, Samsun Il Tarim ve Müdürlügü, Samsun Il Milli Egitim Müdürlügü gibi kurumlara belgeleri takdim edildi. Törene ayrica Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, Il Saglik Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Il Tarim ve Orman Müdürü Ibrahim Saglam, Il Milli Egitim Müdürü Murat Agar, Samsun Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Senol Yildiz ve belge almaya hak kazanan kurumlarin temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA