Türkiye Yüzyili Gençlik Merkezi'nde Sona Gelindi

Basiskele Belediyesi tarafindan gençlere yönelik çagin sartlarina uygun olarak modern ve estetik tarzda projelendirilen Türkiye Yüzyili Gençlik Merkezi’nde yapilan çalismalarda sona gelindi.

Türkiye Yüzyili Gençlik Merkezi'nde Sona Gelindi
Basiskele Belediye Baskani Yasin Özlü’nün Türkiye Yüzyili’nda gençlere en büyük armagani olacak olan Türkiye Yüzyili Gençlik Merkezi, Kocaeli’nin de en büyük gençlik merkezi olacak. Yesilyurt Mahallesi’nde yaklasik 1500 metrekarelik insaat alani üzerinde yapimi devam eden Türkiye Yüzyili Gençlik Merkezi’nin ince isçiligi sürüyor. Çalismalarin bir an evvel tamamlanip bu yil içerisinde gençlerin hizmetine sunulmasi için büyük bir gayret gösteriliyor. Belediye Baskani Yasin Özlü de, Basiskele’de Türkiye Yüzyili’nin ilk cemresinin gençlerin üzerine düsmesi için gençlik merkezindeki çalismalari sik sik yakindan takip ediyor.

Teknolojik altyapisi ve modern görünümüyle sadece gençlerin degil, çevre ilçelerden gençlerin de taleplerine karsilik verecek olan Türkiye Yüzyili Gençlik Merkezi gençlerin cazibe merkezi olacak. Profesyonel ses ve görüntü stüdyolari kurulacak merkezde gençlerin dijital içerik üretmeleri ve yayinlamalari saglanacak. Profesyonel bir radyo stüdyosu standartlarinda kurulacak ses stüdyolarinda gençler enstrümanlarini çalip, sarkilarini söyleyerek profesyonel ses kaydi yapabilecekler.

Greenbox stüdyolarinin da yer alacagi gençlik merkezinde video ve fotografçilik konularinda gençler kendilerini gelistirme firsati bulacak. Video içerik üretmek isteyen Youtuberlarin ugrak mekani olacak.

Ayrica elektro laboratuvar odasi, bilgisayar 3D multimedya odasi, iletisim atölyesi, interaktif oyun odasi, e-spor antrenman odasi, kaçis oyun odasi gibi odalarin da yer alacagi Basiskele’nin yeni nesil gençlik merkezi Kocaeli’nin her yerinden herkesin gelip kullanabilecegi bir tesis olacak.

Güçlü bilgisayarlarin ve hizli internet erisiminin yer alacagi merkezde ayrica 400 kisilik çok amaçli tiyatro ve konser salonu, gençlerin saglikli bir yasam sürebilmeleri için fitness salonu da yer alacak. Yaklasik 3 dönümlük alanda 1338 metrekarelik zeminde insa edilen Türkiye Yüzyili Gençlik Merkezi’nin 1. ve 2. kati 850 metrekare civarinda olacak.
Kaynak: İHA