Samsun'da 13 Bin 942 Ögrenci 'Bilim Samsun' Etkinliklerini Katildi

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, Samsun Kesif Kampüsü’nde 264 ögrencinin, Canik Özdemir Bayraktar Kesif Kampüsü’nde 320 ögrencinin egitim gördügünü, 13 bin 942 ögrencinin de 3 aylik süreçte Bilim Samsun’daki etkinliklere katildigini söyledi.

Samsun'da 13 Bin 942 Ögrenci 'Bilim Samsun' Etkinliklerini Katildi
Dünyanin en büyük Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in Samsun’da biraktigi kalici izleriyle ilgili çalismalarin son durumunun degerlendirildigi Kalici Izler Komisyon Toplantisi Vali Zülkif Dagli’nin baskanliginda rektörler, ilçe kaymakamlari, ilçe belediye baskanlari ve komisyon üyelerinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Gençler için önemli bir firsat ve büyük bir birikim olan TEKNOFEST KARADENIZ çerçevesinde Samsun’da insa edilen bilim merkezleri ile kesif kampüslerinin fiziki sartlari ile devam eden egitim süreçlerinin görüsüldügü ve TEKNOFEST Genel Sekreteri Ömer Kökçam’in da video konferans sistemi üzerinden katildigi Kalici Izler Toplantisi’nda, Samsun Kesif Kampüsü’nde 264 ögrencinin, Canik Özdemir Bayraktar Kesif Kampüsü’nde ise 320 ögrencinin egitim gördügünü, 13 bin 942 ögrencinin de 3 aylik süreçte Bilim Samsun’daki etkinliklere katildigini açiklayan Vali Dagli, bu sayilari daha da yukariya tasimak ve gelecegin teminati çocuklarin yerli ve milli teknoloji üretip gelistirme hayallerini gerçege dönüstürmelerine imkan saglamak için gayret göstermeye devam edeceklerini belirtti.

Vali Dagli ayrica 8 Haziran 2023 Persembe günü saat 11.00’de Atakum ilçesindeki Bilim Samsun’da gerçeklestirilecek olan Samsun Teknoloji Senligi’ne çocuklar basta olmak üzere tüm teknoloji meraklilarini davet etti.
Kaynak: İHA