Osmaneli'nde Hayat Boyu Ögrenme Haftasi Nedeniyle Sergi Açildi

Bilecik’in Osmaneli ilçesindeki Halk Egitim Merkezi kursiyerleri, Hayat Boyu Ögrenme Haftasi etkinlikleri ve el sanatlari sergisi düzenlendi.

Osmaneli'nde Hayat Boyu Ögrenme Haftasi Nedeniyle Sergi Açildi
Kursiyerlerin el emegi göz nuru ile yapilan ürünlerin yer aldigi serginin açilisi Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Baskani Münür Sahin, Il Milli Egitim sube Müdürleri Isa Günes, Mustafa Dogru Milli Egitim Müdürü Erhan Dös, siyasi parti baskanlari ve protokol üyeleri tarafindan yapildi.

Serginin açilisinda konusan Halk Egitim Merkezi Müdürü Arif Elmas “1-7 Haziran 2023 tarihleri arasi "Hayat Boyu Ögrenme Haftasi" olarak belirlendiginden Osmaneli Halk Egitim Merkezimizce 1 Eylül 2022’den bugüne kadar 3 okuma-yazma kursumuzda 7 kursiyerimize, 168 genel kurs bünyesinde 2669 kursiyerimize, 40 mesleki kurs kurslarda 709 kursiyerimize, toplamda 208 kurs ile 2153 kadin kursiyer 1225 erkek kursiyer olmak üzere toplam 3378 kursiyerimize merkezimizde egitim verilmistir. Bu egitimlerde görev alan hocalarimizin önderliginde kursiyerlerimiz tarafindan hazirlanan ürünlerden olusan sergimizin hazirlanmasinda emegi geçelere, kursiyerlerimize ve katilimcilara tesekkür ediyorum” dedi.

Belediye Baskani Münür Sahin, kültürümüzde ögrenmenin yasinin olmadigini söyledi.

Bos vakitlerini bu tip faaliyetlere katilarak degerlendiren kursiyerleri tebrik eden Baskan Sahin, “Osmaneli Belediyesi olarak biz de kadin girisimciler kooperatifimiz marifetiyle destek veriyoruz. Ortaya harika islerin çiktigini, alinan egitimlerle vatandaslarin is buldugunu ve aile bütçelerine katki sundugunu, sosyallesme adina adim attigini görüyoruz. Bu durum bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" dedi.

Ilçe Halk Egitim Merkezi Müdürlügünde kursiyerler tarafindan hazirlanan el emegi göz nuru sergisinin açilisinin ardindan konusma yapan Kaymakam Ünal ise, “Hayat boyu ögrenme, örgün ögrenmeyi, yaygin ögrenmeyi, teknik egitim ve becerilerin saglayan kurslari, is yerinde kazanilan mesleki becerileri ve diger becerilerin kazanilmasina yol açan ögrenmeyi de içermektedir. Bu yüzden hayat boyu ögrenme yas, statü yada egitim seviyesine bakilmaksizin okullarda üniversitelerde, evde, iste, yada toplum içinde her hangi bir yerde gerçeklestirilebilmektedir. Bugün burada Halk Egitim Merkezimizin kursiyerleri tarafindan yapilan el emegi göz nuru emeklerinin sergilenmesi için bir aradayiz. Serginin hayirlara vesile olmasini dilerim” dedi

Açilis konusmasi sonrasi Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Baskani Münür Sahin ve protokol üyelerinin katilimlariyla Halk Egitim Merkezi kursiyerlerinin eserlerinin yer aldigi serginin açilisini yaptilar. Kaymakam Ünal ve protokol üyeleri sergiyi gezerek, sergilenen eserler hakkinda bilgi aldi. Sergi, 7 Haziran tarihine kadar hafta içi ve mesai saat 14:00 ila 16:30 saatleri arasinda Halk Egitim Merkezi önünde ziyaret edilebilinecek.
Kaynak: İHA