NEÜ, 'Nitelikli Egitim'de Dünyada 150, Türkiye'de 5. Oldu

THE 2023 Etki Siralamasi (ImpactRankings) sonuçlarina göre, 112 ülkeden bin 591 üniversitenin bulundugu bu yilki degerlendirmede Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), dünyada ilk binden ilk 800’e yükseldi. Türkiye’den geçtigimiz yil 58, bu yil da 79 üniversitenin girebilme basarisi gösterdigi listede NEÜ geçtigimiz yila göre 2 sira yükselerek Türkiye’de 29. oldu. 17 Sürdürülebilir Kalkinma Amaci’ndan 15 kategoride siralamaya dahil olan NEÜ, tüm alanlarda yükselme kaydetti. Nitelikli Egitimde geçtigimiz yil dünyada ilk 400’de yer alan Necmettin Erbakan Üniversitesi, bu yil dünyada 150., Türkiye’de ise 5. oldu.

NEÜ, 'Nitelikli Egitim'de Dünyada 150, Türkiye'de 5. Oldu
Dünyanin önde gelen üniversite siralama kuruluslarindan biri olan Times Higher Education (THE), 2019 yilindan bu yana her yil tüm dünyadan üniversiteleri, Birlesmis Milletler Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlarina katkilari açisindan degerlendirerek sonuçlari ‘ImpactRankings’ adi altinda yayinliyor. Türkiye’den listeye giren 79 üniversite içerisinde 29. sirada yer alan NEÜ, endeksin basvuru sartlari çerçevesinde 17 Sürdürülebilir Kalkinma Amacindan 15 kategoride siralamaya dahil edildi. Ayni listeye geçtigimiz yil dünyadan bin 406, Türkiye’den de 58 üniversite girebilmisti. Buna göre Necmettin Erbakan Üniversitesi, geçtigimiz yila göre hem global bazda hem de ülke bazinda daha fazla üniversite listeye girmesine ragmen yükselisini sürdürdü. NEÜ, 112 ülkeden bin 591 üniversitenin bulundugu bu yilki degerlendirmede, dünyada ilk 800 üniversite arasinda (geçtigimiz yil siralamasi ilk bin) yer aldi. Türkiye’den geçtigimiz yil 58, bu yil da 79 üniversitenin girebilme basarisi gösterdigi listede NEÜ geçtigimiz yila göre 2 sira yükselerek Türkiye’de 29. oldu.

Konuyla ilgili degerlendirmelerde bulunan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, genç bir üniversite olmalarina ragmen yürüttükleri sürdürülebilir politikalar neticesinde siralamalarda yükselislerini sürdürdüklerini ifade etti ve elde edilen basarili sonuçlardan ötürü Necmettin Erbakan Üniversitesi camiasini kutladi. Zorlu, “Yüksekögretimin sürdürülebilir kalkinma için tasidigi önemin bilincinde olan bir üniversiteyiz. Egitim-ögretim faaliyetlerinin kalitesinin artmasi ve daha nitelikli hale getirilmesi için büyük gayret gösteriyoruz ve bu gayret de beraberinde basariyi getiriyor. Sonuçlarin da gösterdigi üzere tüm alanlarda yükselisimiz devam ediyor. Özellikle de nitelikli egitim gibi çok önemli bir kategoride dünyada 150, Türkiye’de de 5. sirada olmamiz çok degerli ve gurur verici. Bu basarinin elde edilmesinde emegi olan tüm ekip arkadaslarima, akademik ve idari personelimize, is birligi içerisinde oldugumuz tüm paydas kurum ve kuruluslara tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA