KAYÜ Ile Kayseri SMMMO Arasinda Staj Isbirligi Protokolü Imzalandi

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) ile Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler Odasi (SMMMO) arasinda staj kabul isbirligi protokolü imzalandi. Protokol çerçevesinde KAYÜ Pinarbasi Alparslan Türkes Yerleskesinde yer alan Suna Yalçin Meslek Yüksekokulu’nda ögrenim gören ögrenciler, stajyer ögrenci arayan Kayseri SMMMO’ya üye meslek mensubu ve muhasebe bürolarinda staj yapabilecekler.

KAYÜ Ile Kayseri SMMMO Arasinda Staj Isbirligi Protokolü Imzalandi
KAYÜ Senato Salonu’nda gerçeklestirilen protokol imza töreninde yapilan konusmalarda Pinarbasi Suna Yalçin MYO Müdürü Ögr. Gör. Dr. Kemal Yavuz, imzalanan protokolün hayirli olmasini diledi.

Kayseri SMMMO Baskani Ali Yedikaya ise, “Imzaladigimiz bu protokolün her iki kuruma hayirli olmasini diliyorum. Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler Odamizin üye sayisi her geçen gün artiyor. Meslek mensubu sayimiz da artiyor. Fakat piyasada sikinti var, ara eleman bulamiyoruz. Bürolarda çalistirabilecegimiz deneyimli meslek elemani bulamiyoruz. Bu durumu insallah imzaladigimiz bu tür egitim ve staj protokolleri ile insallah asacagiz. Oda olarak bizler gerek sehrimizin gerekse ülkemizin faydasina olan, deger katan her türlü çalismada variz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa da, uygulama ve proje odakli üniversite misyonu ile ögrencileri en iyi sekilde meslek hayatina hazirlamaya çalistiklarini kaydetti.

Rektör Karamustafa, “Kayseri Üniversitesi marka degeri altinda çok farkli platformlarda Kayseri SMMMO ile protokollerimiz oldu. Gerek lisansüstü egitim baglaminda, gerekse Uygulamali Bilimler Fakültemizin Muhasebe ve Finans Bölümü baglaminda isbirliklerimiz oldu. Pinarbasi Alparslan Türkes Yerleskemizdeki Suna Yalçin MYO ögrencilerimizi kapsayan staj protokolü ile de isbirligimizi devam ettiriyoruz. Buradan mezun olan ögrencilerimiz, muhasebe ve mali müsavir bürolari için operasyon elemani niteligindeler. Ileride Sosyal Bilimler MYO’muz bünyesinde de muhasebe elemani yetistirecek bir bölüm daha açmayi planliyoruz. Ögrencilerimiz bizim için çok önemli. Ögrencilerimiz siz meslek odalari için de çok önemli. Muhasebe ve Mali Müsavirlik sektörünün tamamen teknoloji odakli gitmesi mümkün degil. Bilgiyi tamamen dijital ortamda makinenin kontrolüne vermeniz de mümkün degil. Neticede dijital platformlar, makinalar isin hamallik kismini yapmakta. Dijital ortami ve makinayi kullananlar bilgi, yetenek, deneyim ve kabiliyet sahibi insanlardir. Muhasebecilik ve mali müsavirlik mesleginde insan kaynagi, bilgi, deneyim ve tecrübenin son derece önemli oldugunu söyleyebiliriz. Bu baglamda biz ögrencilerimizi meslek alanlarinda en iyi sekilde yetistirmeye gayret ediyoruz. Ben imzalanan bu protokolle Kayseri SMMMO Baskani nezdinde tüm muhasebecilere, mali müsavirlere, ögrencilerimize ve ögretim elemanlarimiza tesekkür ediyor, protokolün hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan protokol imzalandi ve toplu fotograf çekimi gerçeklestirildi.

Kayseri Üniversitesi ile Kayseri SMMMO arasinda imzalanan staj kabul isbirligi protokolü çerçevesinde; KAYÜ Pinarbasi Alparslan Türkes Yerleskesindeki Suna Yalçin MYO’da Muhasebe ve Vergi Uygulamalari, Bankacilik ve Sigortacilik ile Pazarlama bölümlerinde egitim gören ögrenciler, sömestr ve yaz tatili döneminde Kayseri SMMMO’ya üye stajyer ögrenci arayan meslek mensubu ve muhasebe bürolarinda staj yapabilecekler.
Kaynak: İHA