Istanbul Esenyurt Üniversitesi 10. Yilini Kutluyor

Istanbul Esenyurt Üniversitesi 10. yilini hazirlamis oldugu bir dizi organizasyonlarla kutluyor. Her yila özel bir etkinligin hazirlandigi organizasyonun ilk gününde uluslararasi ögrenciler, kurmus olduklari stantlarda kendi kültürlerini tanitti.

Istanbul Esenyurt Üniversitesi 10. Yilini Kutluyor
2013 - 2014 egitim ve ögretim yili güz döneminde 6 bölüm ve 8 programla ek yerlestirme sistemi ile 296 ögrenci alarak egitim hayatina baslayan Istanbul Esenyurt Üniversitesi, 10.yilini coskuyla kutluyor. 10. yil etkinlikleri çerçevesinde ilk gün uluslararasi ögrenciler kurmus olduklari stantlarla kendi kültürlerini tanitti. Üniversitenin Mütevelli Heyet Baskani Orhan Özyurt, Rektör Prof. Dr. Canan Hecer ve ögretim üyelerinin de katildigi program barbekü partisi ve DJ performansiyla devam etti.

10. yil etkinlikleri çerçevesinde her yila özel bir dizi etkinlik hazirladiklarini ifade eden Istanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Hecer, “Yabanci ögrencilerimizi Türk ögrencilerimiz ile kaynastirmak adina barbekü partisiyle etkinliklerimizi baslattik. Ayrica her yil yapmis oldugumuz geleneksel pilav günümüzü de bu etkinlikler çerçevesinde gerçeklestirecegiz. Ögrencilerimizin yapmis oldugu bes adet sergiyi de sergileyecegiz. Ayni zamanda kariyer günleri çerçevesinde her bir akademik birimimizle sektörün temsilcilerini ögrencilerimizle bulusturacagiz. Spor müsabakalarimiz olacak. Ünlü bir sefimizin kalitimi ile gastronomi mutfagimizin açilisini gerçeklestirecegiz. Ayni zamanda Saglik Bilimleri Fakültesi ile Saglik Hizmetleri Meslek Yüksek Okulumuzun bir arada düzenledigi Ögrenci Kongremiz olacak. Yine bu etkinlikler çerçevesinde hocalarimiza Bilimsel Arastirmalar Tesvik Ödüllerini ve yapmis olduklari çalismalar ve yayinlar dolayisiyla tesekkür belgelerini takdim edecegiz. Bunun yani sira dis paydaslarimiza da bu 10 yil sürecinde bizimle birlikte olduklari için tesekkürlerimizi iletecegiz. Organizasyonun son gününde de tüm akademik ve idari personelimiz ile Gümüsyaka yerleskemizde bir piknik organize edecegiz” dedi.



“Uluslararasi ögrenci sayimizda bir artis var”

2 bin 500 civarinda yabanci ögrencileri oldugunu ifade eden Prof. Dr. Canan Hecer, “5 Yillik Kalkinma Planimizda bu sayiyi daha da arttirmayi hedefliyoruz. Bu konuyu çok önemsiyoruz. Cografyalarin bir arada olmasi egitim kalitesini güzel etkiliyor. Hem ülke ekonomisine gelir kaynagi oluyor hem de Türk ögrencililerle yabanci ögrencilerin kaynasmasi kaliteli bir egitim sagliyor” diye konustu.

Kaynak: İHA