Bolu'da Kan Donduran Cinayet Için Köyde Kesif Yapildi

Bolu’nun Gerede ilçesinde kocasini öldüren, cesedini de el arabasina koyup dereye atan kadinin yargilandigi davada cinayetin meydana geldigi köyde kesif yapildi. Sanik Mürüvet Ö., “Merdivenlerden sürükleyerek asagi indirdim. Merdivenlerin bitiminde bulunan el arabasina koydum. Oradan dereye kadar yavas yavas götürerek, dereye attim” dedi.

Bolu'da Kan Donduran Cinayet Için Köyde Kesif Yapildi


Bolu’nun Gerede ilçesinde kocasini öldüren, cesedini de el arabasina koyup dereye atan kadinin yargilandigi davada kesif karari çikti. Kesif için cinayetin yasandigi Gerede ilçesine bagli Hacilar köyüne mahkeme heyeti ile birlikte Mürüvet Ö., cezaevinden jandarmanin güvenlik önlemleri altinda köye getirildi.

Kesifte, sanik Mürüvet Ö., olay günü yasadiklarini uygulamali olarak tek tek mahkeme heyetine aktardi.

“Merdivenlerden sürükleyerek indirdim”

Esi Metin Ö.’den evlilikleri boyunca sürekli siddet gördügünü ifade eden Mürüvet Ö., olay günü de saatlerce siddet gördügünü belirterek, “Beni dövmeye basladi.

Kanepenin altindan silahi almaya çalistigini fark ettim. O anda kovanin içerisinden bir tane odun alip. Sag elimle bir defa boynuna vurdum. Kanepenin üzerine düstü. Kani yere akmis. Fark etmedim. Kanlari, jandarma gelince fark ettim. Evde herhangi bir temizlik yapmadim. Odunu da sobaya attim. Sabah 7 gibi onu plastik çadira sardim. Daha önce size kesif yerinde anlattigim gibi merdivenlerden sürükleyerek asagi indirdim. Merdivenlerin bitiminde bulunan el arabasina koydum. Oradan dereye kadar yavas yavas götürdüm. Derenin kenarinda çadiri açarak, Metin Ö.’yü dereye attim” dedi.



Kimseden yardim almadan dereye cesedi attigini mahkeme heyetine aktaran Mürüvet Ö., ayni zamanda da belinden ve bacagindan rahatsiz oldugunu ifade etti.

Mürüvet Ö.’nün akli dengesinin yerinde olup olmadiginin belirlenmesi için Adli Tip Kurumuna sevk edildigi ögrenildi. Yapilan kesfin ardindan bir sonraki durusmanin 14 Eylül’de Bolu 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam edecegi ögrenildi.

Olayin geçmisi?

Gerede ilçesine bagli Hacilar köyünde yasayan 59 yasindaki insaat isçisi Metin Ö., 28 Aralik 2021’de kaybolmus, 31 Aralik’ta ise dere kenarinda cansiz bedeni bulunmustu. Metin Ö.’nün evinde yapilan incelemelerde bir tahtada kan bulunmus, cinayeti ise esi Mürüvet Ö.’nün isledigi tespit edilmisti. Gözaltina alinan Mürüvet Ö., çikarildigi mahkemece tutuklanmisti.

Mürüvet Ö.’nün 3’ü öz 2’si üvey 5 çocuk annesi oldugu, Metin Ö.’nün ikinci evliligi oldugu ögrenilmisti.
Kaynak: İHA