Aydin Valiligi'nden Sosyal Medyadaki Görüntüler Ilgili Açiklama

Aydin Valiligi, “Türk vatandasi Suriyeliler tarafindan biçaklandi” iddiasinin gerçek olmadigini açiklayarak, Aydin’da meydana gelen olayin 2 Türk vatandasi arasinda oldugunu açikladi.

Aydin Valiligi'nden Sosyal Medyadaki Görüntüler Ilgili Açiklama


Sosyal medyada “Usak’ta Suriyeli’nin Türk vatandasini biçaklama ani” iddiasiyla paylasilan olay ile ilgili Aydin Valiligi’nden açiklama geldi. Usak’ta gerçeklestigi ileri sürülen olayin 27 Subat günü Aydin’in Efeler ilçesi Orta Mahalle’de meydana geldigini belirten Aydin Valiligi, konuya iliskin sahislarin Türk vatandasi oldugunu ve paylasilan görüntü ve haberlerin gerçegi yansitmadigini açikladi.



Aydin Valiligi’nden yapilan açiklamada “Son günlerde özellikle sosyal medyada, Aydin ilinde Suriye uyruklu bir vatandasin Türk vatandasini biçaklamak suretiyle öldürdügüne dair çikan haberler ile ilgili olarak basin açiklamasi yapilmasi geregi duyulmustur. Bahse konu olay, 27.02.2023 günü ilimiz Orta Mahalle 213 Sokakta meydana gelmistir. Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olan T.E isimli sahis yine Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olan A.Y’yi kesici aletle yaralamis, yarali sahis bir ay sonra 28.03.2023 tarihinde tedavi gördügü hastanede hayatini kaybetmis, bu yüzden süpheli T.E, 28.03.2023 günü çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine sevk edilmistir. Olayda adi geçen sahislar Suriye uyruklu degil, Türk vatandasi olup, özellikle sosyal medya mecralarinda bu konu ile ilgili çikan haberler gerçegi yansitmamaktadir” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA