38. Dicle Firat Havzasi Kulak Burun Bogaz Ve Aile Hekimligi Toplantisi Gerçeklesti

Dicle Üniversitesi Hastanelerinde saglik hizmetlerinin yani sira akademik çalismalar da hiz kesmeden devam ediyor. Bu baglamda "38. Dicle Firat Havzasi Kulak Burun Bogaz ve Aile Hekimligi Toplantisi" gerçeklesti.

38. Dicle Firat Havzasi Kulak Burun Bogaz Ve Aile Hekimligi Toplantisi Gerçeklesti
Dicle Üniversitesi ve Dicle Üniversitesi Hastanelerinde saglik hizmetlerinde yeni basarilara imza atilirken, hem aile hekimleri hem de il disindan konusmaci ve dinleyiciler 38. Dicle Firat Havzasi Kulak Burun Bogaz ve Aile Hekimligi toplantisinda bulustu.

2 bölümden olusan toplantinin amacinin egitim yaninda ayni zamanda bölgeyi bilim insanlariyla bir araya getirerek kaynastirma oldugunu belirten Dicle Üniversitesi Hastaneleri Bashekimi Prof. Dr. Mehmet Akdag, dünya literatüründe yeni olusturulan bilgileri doktorlarla paylasmayi amaçladiklarini söyledi.



Akdag, “Dicle Üniversitesi ve Hastaneleri olarak saglik hizmetlerinin yaninda ayni zamanda akademik çalismalarda da hiz kesmeden devam etmekteyiz. Bugün 38. Dicle Firat Havzasi Kulak Burun Bogaz ve Aile Hekimligi Toplantisi’ni gerçeklestirdik. Toplantiya ciddi bir katilim mevcuttur. Gerek aile hekimleri gerekse ülkemizin degisik bölgelerinden gelen hem konusmaci hem dinleyici olarak katilim olmaktadir. Konusmaci olarak da asagi yukari 36 hocamiz katilim sagladi. Ayni zamanda KBB uzman adaylari için de egitimimiz devam etmektedir. Toplantimizin 2. bölümünde de daha çok Diyarbakir ve çevresindeki aile hekimleriyle KBB ile ilgili birtakim egitimleri içeren sunumu yapilmaktadir. Bu toplantilarin en önemli amaci egitim yaninda ayni zamanda bölgemizi bilim adamlariyla bir araya getirerek kaynastirmaktir. Bu anlamda dünya literatüründe yeni olusturulan bilgileri meslektaslarimizla paylasmaktir” dedi.

Kaynak: İHA