Sel Nedeniyle Nevsehir-Aksaray Karayolu Ulasima Kapandi

Nevsehir’in Acigöl ilçesinde etkili olan siddetli saganak nedeniyle yollar göle döndü, dereler tasti, tarim arazileri sular altinda kaldi, Nevsehir-Aksaray Karayolu geçici süre trafige kapandi.

Sel Nedeniyle Nevsehir-Aksaray Karayolu Ulasima Kapandi
Aksam saatlerinde baslayan ve bir anda siddetini artiran saganak yagis Acigöl ilçesinde sele neden oldu. Nevsehir-Aksaray Karayolu Organize Sanayi bölgesinden geçen kara yolu da sular altinda kaldi. Karayollari ekipleri yolun tekrar trafige açilmasi için yogun çalisma sarf etti. Bekdik Mahallesi’nde yasanan sel nedeniyle yolda mahsur kalan sürücünün yardimina baska bir sürücü yetisti. 4x4 kamyoneti ile selde mahsur kalan sürücü, araci iterek selden kurtardi.

Acigöl’e bagli Tatlarin beldesi ile Tepeköy ve Karacaören köyleri de selden büyük hasar aldi. Nevsehir Il Özel Idaresi ekipleri su baskinlarina karsi ve mahsur kalan vatandaslara yardim için seferber oldu. Sel nedeniyle kapanan Nevsehir-Aksaray Karayolu, karayollari ekiplerinin yogun çalismasi sonrasi tekrar ulasima açildi.

Selin etkili oldugu Tatlarin kasabasinda da Aksaray-Kapadokya Hava Limani yolu gidis gelis olmak üzere trafige kapatildi.
Kaynak: İHA