Rus Gazeteciden Cumhurbaskani Erdogan'i Anlatan Belgesel

Tass Haber Ajansi Genel Müdür Yardimcisi Rus gazeteci Mihail Gusman’in Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i anlattigi belgeselin, Türkiye’nin Moskova Büyükelçiligi’nde gösterimi yapildi.

Rus Gazeteciden Cumhurbaskani Erdogan'i Anlatan Belgesel
Rus Tass Haber Ajansi Genel Müdür Yardimcisi Rus gazeteci Mihail Gusman, "Formula Vlasti" (Iktidarin Formülü) isimli televizyon programinda yayinlamak üzere Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i konu aldi. Erdogan’in çocuklugu, hayati, politik geçmisi ve iktidar dönemlerini konu alan belgeselin, Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliginde gösterimi yapildi.

Programa, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar ev sahipligi yaparken, Rusya Disisleri Bakan Yardimcisi Aleksandr Grusko, Rusya Disisleri Bakanligi 4’üncü Avrupa Genel Müdürü Yuri Pilipson, TASS Genel Müdürü Sergey Mihailov, TASS Genel Müdür Yardimcisi Mihail Gusman, farkli ülkelerden çok sayida Büyükelçi, diplomat ve basin mensubu katildi.

Yogun katilimin gerçeklestigi programda Erdogan belgeseli farkli dillerdeki altyazilar ile de aktarilirken, program sonunda Cumhurbaskani Erdogan’in Rusçaya da çevrilen "Baska Bir Dünya Mümkün" isimli kitabi konuklara hediye edildi.

"Erdogan büyük bir kisilik"

Törende konusan Gusman yaptigi konusmada, Cumhurbaskani Erdogan için övgü dolu sözler kullanarak, "Cumhurbaskani Erdogan büyük bir siyasetçidir. Türkiye böyle bir lideri oldugu için mutlu bir ülke. O sadece büyük bir siyasetçi degil, büyük bir kisilik, büyük bir karizma. Modern dünyayi anlayan çok yüksek seviyede, stratejik bir düsünceye sahip bir siyasi analizci. Bugün lider olarak Erdogan’in rolü sadece Türkiye’de degil, dünyada da son derece öneme sahip" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan ile Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in yakinligina da deginen Gusman, liderlerin güvene dayali bir yakinligi bulundugunu söyledi.

Gusman ayrica, Rus televizyonlarinda yayinlanan belgeselin milyonlarca kisi tarafindan da izlendigini ekledi.
Kaynak: İHA