Paris Air Show 4 Yil Aradan Sonra Paris'te Yeniden Düzenlendi

Dünyanin en eski havacilik fuari olan Paris Air Show 4 yil aradan sonra Fransa’nin baskenti Paris’te yeniden düzenlendi. Türkiye, fuarda ürettigi birçok milli havacilik ürününü sergiledi.

Paris Air Show 4 Yil Aradan Sonra Paris'te Yeniden Düzenlendi
Dünyanin en eski havacilik fuari olan Paris Air Show’un 54’üncüsü Fransa’nin baskenti Paris’te yer alan Paris-Le Bourget Havaalani’nda 4 yil aradan sonra yeniden düzenlendi.

Havacilik ve savunma sektöründe yer alan dünyaca ünlü firmalarin yer aldigi fuarda, son teknoloji havacilik ürünleri görücüye çikarildi. Bugün kapilarini ziyaretçilere açan fuar, 25 Haziran’a kadar devam edecek.

ABD, Almanya ve Fransa gibi ülkelerin yaninda Türkiye’de fuarda ürettigi birçok ürünü ziyaretçilere sundu. Milli havacilik ürünleri, Anka, Atak, Hürkus, Gökbey ve Kaan gibi hava araçlari fuarda tanitildi.

Fuarda stant açan TUSAS Motor Sanayii AS (TEI) ise, Türkiye’nin ilk milli helikopter motoru TEI-TS1400, en güçlü turbodizel havacilik motoru TEI-PD222, iki zamanli benzinli havacilik motoru TEI-PG50S, turbojet motorlari TEI-TJ90U, TEI-TJ60 ve TEI-TJ30 ile T-925 10 ton sinifi Genel Maksat Helikopteri sergiledi.

IndiGo ve Airbus 500 yolcu uçagi için anlasti

Hindistan merkezli hava yolu sirketi IndiGo, fuarda havacilik sirketi Airbus ile 500 yolcu uçagi satin almak için anlasti. Söz konusu anlasmanin degeri ise kamuoyu ile paylasilmadi.
Kaynak: İHA