Lapseki'de Kiraz Festivali Basladi

Lapseki Belediyesi tarafindan bu yil 38’incisi düzenlenen Kiraz Festivali basladi.

Lapseki'de Kiraz Festivali Basladi
Dolu dolu bir hafta sürecek Kiraz Festivali Lapseki Hükümet Konagi önündeki Atatürk büstüne, Lapseki Belediye Baskani Eyüp Yilmaz tarafindan çelenk konulmasiyla basladi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Hükümet Konagi önündeki program sona erdi. Programa katilan protokol üyeleri bando esliginde festival korteji ile birlikte yürüyerek, sahildeki 15 Temmuz Sehitler Parki’ndaki stant açilisini gerçeklestirdi.

Lapseki Belediye Baskani Eyüp Yilmaz, “Bu sene yine festival heyecanini ve coskusunu sizlerle birlikte yasiyor olmanin mutlulugu içerisindeyiz. Köprüsüyle, kiraziyla, seftalisiyle, tarimi ve turizmiyle birlikte, bölgede yildizi parlayan ilçelerden biri olduk. Lapseki’mizi tanitmak, geleneklerimizi yasatmak, bir ve beraber olmak, sehrimizin degerlerini tüm Türkiye ile paylasmak noktasinda festivallerimizin önemi çok büyük oldugunu düsünüyoruz. Bu yil festivalimizde; minder güresleri, yelken yarislari, futbol turnuvasi, kadinlara yönelik yemek yarismasi, halk oyunlari gösterileri, roman orkestrasi ile coskulu etkinliklere yer verdik. Yöresel ürünler fuari ile tarim, hayvancilik ve otomotiv fuari düzenledik. Kirazimizin tadini ve güzelligini anlatmaya kelimeler yetmez, hem ülkemizin hem de dünyanin en kaliteli kirazlarindan bir tanesidir. Kirazimizin pazar ya da tanitim gibi bir sorunu olmamakla birlikte geleneksel olarak her sene düzenledigimiz kiraz yarismasi birlik ve beraberligimize ve dayanisma ruhumuza farkli bir güç katmaktadir. 20 Haziran Sali günü en iyi kirazimizi belirleyecegiz. Ve ayrica; durusuyla, sarkilariyla, sesi ile çok sevilen, bizlerin de çok sevdigi bir sanatçi olan Cengiz Kurtoglu’nu 21 Haziran Çarsamba günü sizler ile bulusturacagiz. Biz burada, sadece bir festival gerçeklestirmiyoruz. Bugün burada, el ele gönül gönüle vererek; kardesligimizin ve beraberligimizin asla bozulmayacaginin da mesajini veriyoruz” dedi.

Festivalin açilis kurdelesini, Lapseki Belediye Baskani Eyüp Yilmaz, Lapseki Kaymakami Emre Öztürk, Il Saglik Müdürü Dr. Gökhan Bastürk, AK Parti ilçe Baskani Namik Ergin kesti. Protokol üyeleri, stantlari gezdi.

Lapseki Kiraz Festivali 23 Haziran’a kadar çesitli etkinliklerle devam edecek.
Kaynak: İHA