Fatih Erbakan Açiklamasi 'CHP'nin Ne Yaparsa Yapsin Yüzde 25'I Geçemeyecegi Ortaya Çikti'

Bir dizi ziyaret çerçevesinde Kocaeli’ye gelen Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, “CHP’nin de bu seçimde bir kez daha bu ülkede ne yaparsa yapsin yüzde 25’i geçemeyecegi ortaya çikti. Kendi genel baskanlari, Sayin Kiliçdaroglu’nun cumhurbaskani adayi olmasina ragmen, 21 senelik son derece yipranmis bir iktidar, pek çok dezavantaja sahip bir iktidar karsilarinda olmasina ragmen bu seçimde de yüzde 25’i geçemediler” dedi.

Fatih Erbakan Açiklamasi 'CHP'nin Ne Yaparsa Yapsin Yüzde 25'I Geçemeyecegi Ortaya Çikti'
Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, bir dizi ziyaret çerçevesinde Kocaeli’ye geldi. Basiskele’de baslayan program, Gölcük Ilçe Teskilat binasi açilisiyla sürdü. Ardindan Izmit’te basin mensuplariyla bir araya gelindi. Erbakan, “Yeniden Refah Partimiz baska bir partinin listesinden, baska partinin oyuyla, gücüyle, seçmeniyle degil, kendi teskilatlarinin alin teriyle, kendi hakkiyla, bileginin hakkiyla kendi amblemiyle, bu milletvekillerini çikarmaya muvaffak olmustur. Özellikle rakiplerimizin sahip oldugu pek çok imkandan yoksun olmamiza ragmen ve son derece kisa süre içerisinde ilk girdigimiz seçimde böyle bir sonucun alinmasi tabii ki önemlidir. Pek çok yeni kurulan partinin oylarinin sifira yakin oldugunun gözüktügü bu seçimlerde, Yeniden Refah Partimiz onlarin sahip oldugu imkanlardan yoksun olsa dahi, böyle bir oyu almasi gerçekten de Yeniden Refah Partimizin Türkiye’nin en hizli büyüyen, en dinamik, en aktif partisi oldugunu ortaya koymustur. Tabii seçimin kaybedenlerinden bir tanesi elbette Sayin Kiliçdaroglu’dur. Son derece bonkör bir sekilde, iki grup kuracak kadar milletvekilini baska partilere, sifira yakin oyu olan partilere dagitmis, milletvekillerini vermis, cumhurbaskani seçilecegim diye. Fakat sonuçta cumhurbaskani da olamamistir. 40’a yakin milletvekilini kendi listelerinden baska partilere verdigiyle kalmistir” dedi.



“CHP’nin ne yaparsa yapsin yüzde 25’i geçemeyecegi ortaya çikti”

Altili masadaki 4 partinin oy oranina dair yorum yapan ve CHP’nin yüzde 25’i ne olursa olsun geçemeyecegini belirten Erbakan, “Altili masadaki 4 küçük partinin adeta bir tabela partisi olduklari, CHP’nin aldigi oylarla ortaya çikmistir. Millette hiçbir karsilik bulamadiklari ve 0’a yakin oylarinin oldugu bu seçim sonucunda ortadadir. Çünkü CHP’nin bir önceki seçimde 23 küsur oyu var. Bu seçimde yüzde 25 oldu, CHP’nin hiç kendisinin oy arttirmadigini dahi düsünsek 4 tane partiye yüzde bir buçuk oy düsüyor. Kaldi ki CHP bu kadar kampanya yapti, bu kadar para harcadi. Kendi genel baskanlari, cumhurbaskani adayi oldu. Bu yüzde 1 buçukluk artis da CHP’den kaynaklandi. Böyle olunca 4 tane yerin, 4 tane masadaki küçük partinin sifir oylari oldugu ortaya çikmis oldu. Tabii CHP’nin de bu seçimde bir kez daha bu ülkede ne yaparsa yapsin yüzde 25’i geçemeyecegi ortaya çikti. Kendi genel baskanlari, Sayin Kiliçdaroglu’nun cumhurbaskani adayi olmasina ragmen, 21 senelik son derece yipranmis bir iktidar, pek çok dezavantaja sahip bir iktidar karsilarinda olmasina ragmen bu seçimde de yüzde 25’i geçemediler” diye konustu.



“AK Parti’yle seçim döneminde imzaladigimiz mutabakat metnindeki maddelerin takipçisi olacagiz”

Parti olarak hedeflerini açiklayan ve seçim döneminde AK Parti ile imzaladiklari mutabakat metnine de deginen Fatih Erbakan, “Yeniden Refah Partisi olarak su anda iki hedefimiz var. Bir tanesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 5 milletvekilimizle de olsa milletimizin derdine derman olabilmek. Milletimizin maddi ve manevi sikintilarindan kurtulusuna vesile olmak. Bunun için AK Parti’yle seçim döneminde imzalamis oldugumuz mutabakat metnindeki maddelerin uygulanmasinin takipçisi olacagiz. Ekonomi alaninda, sosyal politikalar alaninda, dis politika alaninda bizim Yeniden Refah Partisi olarak kirmizi çizgilerimizi, prensiplerimizi ifade ettigimiz bu protokole hükümetin, yeni kabinenin bagli kalmasini ümit ediyoruz. Çünkü bunlar milletin faydasina, milletin hayrina olan adimlardir. Bunlarin uygulanmamasi halinde de tabii ki yapici elestirimizi, yapici muhalefetimizi, uyarilarimizi açik bir sekilde ortaya koyacagiz” ifadelerini kullandi.

“Milletimiz bu ülkeyi FETÖ’cülere, PKK’lilara, LGBT’cilere teslim etmemek için üzerine düseni yapti”

Seçimlerde milletin fedakarlik göstermis oldugunu vurgulayan Erbakan, “Milletimiz 14 Mayis ve 28 Mayis’ta üzerine düseni yapti. Bütün sikintilarina ragmen hayat pahaliligina, geçim derdine, yoksulluga ragmen, ekonomik açidan son derece bunalmis olmasina ragmen FETÖ’cülere, PKK’lilara, LGBT’cilere, tarihiyle, inanciyla, degerleriyle kavgali olanlara bu ülkeyi teslim etmemek için üzerine düseni yapti. Simdi yeni kabinenin görevi de bu fedakarligi gösteren milletimizi, bu kadirsinasligi gösteren milletimizi bir an evvel ekonomik sikintilardan, issizlikten, geçim derdinden, enflasyondan, hayat pahaliligindan kurtarmak için gerekli adimlari atmasidir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA