Düzce'nin Eko Turizmdeki Potansiyeli Konusuldu

DÜZCE – Düzce’nin eko turizmindeki potansiyeli panelinde konusan Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi (DTSO) Yönetim Kurulu Baskani Erdogan Biyik, Düzce’nin özel bir bölge oldugunu ve bölgenin turizm potansiyelini canlandiracak çalismalar yapmaya gayret ettiklerini söyledi.

Düzce'nin Eko Turizmdeki Potansiyeli Konusuldu
DTSO tarafindan düzenlenen paneldi Düzce’nin eko turizmdeki potansiyeli paneli gerçeklestirildi.

Turizm gazetecilerinin katilimiyla gerçeklesen panelin açilis konusmasini yapan DTSO Yönetim Kurulu Baskani Erdogan Biyik, Düzce’nin sahip oldugu turizm ve doga avantajlarinin yeterli seviyede degerlendirilebilmesi amaciyla gerek kamu, gerekse STK’lari olarak çok fazla çalisma yaptiklarini belirterek, “Bildiginiz gibi, Düzce, iki büyük sehrin ortasinda yer almakta. Birçok etkenden kaynakli olarak, ilimizin turizm potansiyelini gerektigi kadar kullanamiyoruz. Dünyanin küçüldügü, iletisim ve ulasimin kolaylastigi bu dönemde insanlar sehirlerin karmasasindan kaçip, dinlenmek, huzur bulmak için arayislar içerisine girmektedir. Özellikle son dönemde, doga ve eko turizm konulari siklikla gündeme gelmekte, tatilcilerin de fazlasiyla tercih ettikleri seçenek olmustur” ifadelerinde bulundu.

“Turizm Ar-Ge Ofisi kurduk”

DTSO olarak Turizm Ar-Ge Ofisi kurduklarini söyleyen Erdogan Biyik, konusmasini söyle devam etti; “Oda olarak vizyon ve misyonumuza uygun sekilde, bölge turizminin gelisimine katki saglamaya, bölgenin turizm potansiyelini canlandiracak çalismalar yapmaya gayret ediyoruz. Bilindigi üzere yeni dönemde odamiz bünyesinde Turizm Ar-Ge Ofisi kurduk. Ofisimizi hayata geçirmemizle birlikte, gerek kamu kuruluslari ile gerekse özel sektör paydaslarimizla, hizli bir koordinasyon sagladik. Geçtigimiz günlerde Düzce’nin sevilen ekran yüzlerini de projeye dahil ederek Düzce’ye Gelsene sloganiyla baslattigimiz video serisi ile Düzce’nin adini tüm Türkiye’ye duyurmaya çalisiyoruz. Düzce’nin turizminin canlanmasi hak ettigi noktaya gelebilmesi amaciyla yerelde ve ülke genelinde büyük özveri ile çalismalar yapan basta Valimiz Cevdet Atay, Bakanimiz Dr. Faruk Özlü, milletvekillerimiz ve tüm paydaslarimiza tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Düzce’nin sahip oldugu eko turizm potansiyeli, yatirim avantajlari, yatiricilari çekme yöntemleri, turist çekme yöntemleri, tanitim ve destinasyon çalismalari gibi birçok konunun konusuldugu panel panelistlere hediye takdimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA