Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz KKTC'de: Kıbrıs Türkü ambargoları birer birer yıkacaktır

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile ortak basın toplantısı yaptı. Ersin Tatar, "Halkımızın refah düzeyi için ekonomik yapıyı güçlendireceğiz" dedi. Atılacak adımları paylaşan Yılmaz, "Kıbrıs Türkü ambargoları birer birer yıkacaktır, dünyaya açılacaktır" mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz KKTC'de: Kıbrıs Türkü ambargoları birer birer yıkacaktır
Cevdet Yılmaz'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Polis arkadaşımız Namık Özkan Trafik kazası yaşadı. Bilinci açık durumu iyi. Geçmiş olsun diyorum.

Görevi üstlenmemin ardından ilk yurt dışı ziyaretimi KKTC'ye yapmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Geçmişteki bu birikimle geleceğe hep beraber yürüyeceğiz. Siyasetten önce bürokratken de adaya gelmiştim.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz KKTC'de: "Kıbrıs Türkü, ambargoları birer birer yıkacaktır" | Video

"KKTC'Yİ İMAR VE İHYA ETMEK ÜZERE GAYRETLERİMİZİ HIZLANDIRACAĞIZ"

KKTC'deki insanlarımıza sayın cumhurbaşkanımızın selamlarını iletiyorum. Sayın Tatar ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Kıbrıs Türki için yapılacak her bir çalışmanın bizde apayrı yeri var. Geçmişten bu yana sürdürülebilir bir yapıya kavuştu. Kıbrıs Türkü'nün derdi ile dertleneceğiz. İlk kabine toplantımızda Türkiye Yüzyılı'nın ilk Kabine toplantısında sayın cumhurbaşkanımızın ilk imzaladığı belge KKTC ile Türkiye arasındaki ekonomik iş birliğine ilişkin belge olmuştur. KKTC'yi imar ve ihya etmek üzere gayretlerimizi hızlandıracağız. Yeni havalimanına ziyaret gerçekleştirdik.

"DENİZİ GEÇTİK, DEREDE BOĞULMAYACAĞIZ"

İlk incelemelerimizi Ercan Havalimanı'nda gerçekleştirdik. Ülkemizin destekleri ile yapılan terminal binasının açılması için KKTC makamları ile yakından takip edeceğiz. Denizi geçtik, derede boğulmayacağız. Burayı hızla tamamlayıp 20 Temmuz'da cumhurbaşkanımızın havalimanına inmesi için tüm tedbirleri alacağız.

KKTC karayolları maser planı kapsamında Lefkoşe kuzey çevre projesine saha ziyareti gerçekleştireceğiz. 2 ülke genel sağlık projesi, denizin altından kablo ile elektrik gibi projeleri ilgili bakanları görüşmesinde ele alacağız. Bu projeler Kıbrıs Türkü'nün refahı içindir. Kıbrıs türkü ambargoları yıkacaktır. 50 yıldır bu ambargolarla karşı karşıyadır. Sabırla bu süreleri hep birlikte atlatacağız. Kıbrıs Türk halkı egemen bir millet olarak uluslararası sahada hak ettiği yeri alacaktır. Türk devletleri topluluğuna gözlemci ülke olarak katılması önemli bir adım olmuştur. Çok daha iyi noktalara geleceğine inanıyorum. Tüm kurumlarımımızla desteklemeye devam edeceğiz. Deprem bölgesinden buraya akrabalarının yanına gelen vatandaşımıza kapılarını açan Kıbrıs Türklerine teşekkür ediyorum. Adıyaman'da vefat eden Kıbrıs türkü voleybol kabilesine Allah'tan rahmet diliyorum.

"HALKIMIZIN REFAH DÜZEYİ İÇİN EKONOMİK YAPIYI GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Ersin Tatar'ın açıklamaları ise şu şekilde;

Tecrübeleriniz KKTC'nin gelişmesi için fevkalade önemli. Mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin son yıllarda gerçekleştirdiği dönüşüm bütün dünyaya örnek oldu. Pandemi, deprem yaşadık. bu acıyı birlikte yaşamaya devam ediyoruz. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. KKTC'nin zeminin güçlendirmek için çalışmalarımıza aynı anlayışla devam ediyoruz. Yıllardır federasyon konuşuldu, bu konularda Kıbrıs Türk halkı iyi niyet ortaya koydu. Bu yeni siyaseti sürdürürken Kıbrıs'ta ekonomik olarak da bir takım beklentilerin yerine getirilmesi lazım. Geçmişe baktığımızda büyük başarılarımız da var. Bir su projesi örneğin. Evlerde ve konutlarda bu suyu kullanabiliyoruz. Tarım alanında kullanılması için projeler devam etmekte. Ekonomik alanda projeler için elektriğe ihtiyaç var. Uzmanlar, bunu önermekte. Sayın Erdoğan da desteğini iletmiştir. İnşallah yakın gelecekte bu anlamda adımlar atıldığını göreceğiz. Tarım, ulaşım ve bilişim gelişmesi ile adayı korumak lazım. Kablo ile elektrik gelişmeyi sağlayacak projedir. Deniz altından kablo ile elektrik projesi 3-4 sene içinde tamamlanacak. Maraş'ın açılımı büyük bir beklenti idi. 40 yıl sonra bunu gerçekleştirdik. Ziyaret sayısı 1 milyonu geçti. Yollarımız tamamlandı. Daha iyi noktaya geldiğini görüyoruz.

Evlatlarımızın bulunduğu bina ile ilgili tüm soruşturmalar titizlikle yürütülüyor. Mahkemelerin vereceği karar ne ise mutlaka hayata geçirilecek. Şampiyon melekleri kalplerde yaşatacağız. Kıbrıs meselesi yanı sıra Doğu Akdeniz'deki durumu de ele aldık görüşmemizde. Adil kalıcı ve çözdürülebilir bir çözüme kavuşturulması önceliklerimizdendir. Bir kez daha teyit ettik. Bölgesel istikrar ve refaha da katkı sağlayacaktır. Kıbrıs Türklerinin haklarını hedef olarak belirledik. Avrupa Birliği'nin temel prensibi vardır. İhtilaflı ülkeleri kabul etmez. Kendi prensibini çiğnemiştir. Adaletsiz şekilde destekler sunmakta. Hakkaniyetli duruşa davet ediyorum. İki devletli çözüm modeline devam edeceğiz. Doğu Akdeniz'de ülkemiz hem kendi haklarını hem de Kıbrıs Türklerinin haklarını korumaya kararlıdır.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ, FAZIL KÜÇÜK ANITI'NI ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ziyaretleri kapsamında Dr. Fazıl Küçük Anıtı'nı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKTC ziyaretleri kapsamında ilk olarak Lefkoşa'da bulunan Dr. Fazıl Küçük Anıtı'nı ziyaret etti. Yılmaz'a anıt ziyaretinde KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, KKTC Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ile bürokratlar eşlik etti. Cevdet Yılmaz anıta çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu. Yılmaz, anıt özel defterine şunları yazdı:

"Kıbrıs Türk Halkı'nın aziz lideri Sayın Dr. Fazıl Küçük, egemenlik meşalesini yaktığınız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti topraklarında manevi huzurunuzda bulunmaktan onur duyuyorum. Büyük Türk Milleti'nin ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk Halkı'nın özgürlüğü ve egemenliği uğruna verdiği eşsiz mücadeleye yapmış olduğunuz katkılar her zaman minnetle hatırlanacaktır. Anavatan Türkiye Cumhuriyetinin, Kıbrıs Türkü'nün daime yanında olacağını bir kez daha yineliyor, Kıbrıs Türk'ü kardeşlerimizle birlikte aziz hatıranızı yad ediyoruz. Ruhunuz şad olsun."

RAUF DENKTAŞ'IN KABRİNİ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dr. Fazıl Küçük Anıtı'nı ziyaretinin ardından KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın anıt mezarını ziyaret etti. Saygı duruşunun ardından özel defteri imzalayan Yılmaz, şunları yazdı:

"Kurucu Cumhurbaşkanı Aziz Denktaş, hatıranızı şükran ve saygıyla yad ediyor, Kıbrıs Türk mücadelesinin aziz şehitlerini bir kez daha rahmetle anıyorum. Kahraman Kıbrıs Türk'ünün var oluşu, hürriyeti ve güvenliği için verdiği şanlı mücadelede dirayetli liderliğiniz hafızalarımızdaki yerini daima koruyacaktır. Türkiye, Kıbrıs Türkü'nün haklı davasında en büyük destekçisi olarak, KKTC'yi asla yalnız bırakmayacaktır. Ruhunuz şad olsun."