Almanya'nin Envanterinde Sadece 20 Bin Yüksek Patlayici Top Mermisi Kaldigi Iddiasi

Almanya merkezli Der Spiegel dergisi, gizli savunma bakanligi belgelerine dayandirdigi haberinde Alman ordusunun envanterinde sadece 20 bin yüksek patlayici top mermisi kaldigini belirtti.

Almanya'nin Envanterinde Sadece 20 Bin Yüksek Patlayici Top Mermisi Kaldigi Iddiasi
Almanya’nin Rusya’nin saldirilari karsisinda Ukrayna’ya askeri destegi sürerken, Almanya merkezli haftalik yayinlanan siyasi dergi Der Spiegel, bütçe komitesini acil alim yapilmasi gerektigine ikna etmek için Savunma Bakanligi tarafindan hazirlanan gizli belgelere dayandirdigi haberinde, Almanya ordusunun envanterinde sadece 20 bin yüksek patlayici top mermisi kaldigini belirtti.

Haberde, Alman ordusunun NATO’nun 30 günlük yogun muharebeye dayanacak sekilde yeterli top stokuna sahip olmak için 2031 yilina kadar yaklasik 230 bin mermilik bir envanter olusturmasi gerektigine dikkat çekildi.

Haberde, Savunma Bakanliginin bütçe komitesine önümüzdeki aylarda hizlandirilmis topçu ve tank mühimmati alimi için 9 sözlesme sunmayi hedefledigi öne sürüldü.

Almanya gibi birçok ülke geçtigimiz sene subat ayinda bu yana Rusya’nin saldirilarina karsi kendisini savunmasi için Ukrayna’ya obüsler tarafindan kullanilan top mermisi tedarik etmek için harekete geçtiler ve kendi savunmalari için bulunan stoklari erittiler.
Kaynak: İHA