Aksiyon Dolu Gecenin Ardindan Gözaltina Alinan Süpheliler Serbest Birakildi

Kocaeli’de dün gece saatlerinde kaza sonrasi taraflar arasinda çikan kavgada gözaltina alinan 2 süpheliden biri emniyet ifadesinin ardindan, digeri ise çikarildigi mahkemece adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Aksiyon Dolu Gecenin Ardindan Gözaltina Alinan Süpheliler Serbest Birakildi
Olay, dün gece saatlerinde Karabas Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde meydana geldi. S.A. kontrolündeki 41 K 9607 plakali pikap, cadde üzerinde seyrederken ani fren yapan 41 AOM 612 plakali motosiklete çarpti. Çarpmanin etkisiyle savrulan motosiklet sürücüsü ve yaninda bulunan kisi yaralandi. Olay sonrasi pikap sürücüsü S.A. araçtan inerek yaralilari ayaga kaldirmaya çalisti. S.A. ve olay yerine gelen yakinlari ile yaralinin babasi arasinda tartisma çikti.

Önce ambulansa çarpti, ardindan bekçilerin üstüne araci sürdü

Yasanan arbedede tekme ve yumruklar havada uçustu. Bu esnada olay yerine gelen polis ekipleri taraflari ayirdi. Polisin gelmesiyle pikap sürücüsünün arkadasi A.A. olay yerinden araçla kaçmaya çalisti. A.A., kaçmaya çalisirken önce ambulansa çarpti ardindan bekçilerin üstüne araci sürdü. Bir bekçi, son anda kaçarak yaralanmaktan kil payi kurtuldu. Kaçmasini engellemek için emniyet güçleri tekerleklere çok sayida ates ederek durdurabildi. Tekerlekleri patlamis halde kaçmaya çalisan sürücü taksi duragina çarparak durdu. Araç sürücüsü S.A. ve araci kaçirmaya çalisan A.A. olay yerinde yakalanarak gözaltina alindi. Motosiklet sürücüsü, yolcu ve darp edilen baba ambulansla çevre hastanelere kaldirildi.

Aksiyon filmlerini aratmayan gecede 2 süpheli görevi yaptirmamak için direnme, trafik güvenligini tehlikeye sokmak, mala zarar verme ve taksirle yaralama suçlarindan gözaltina alindi. Gözaltina alinan sahislardan biri bu aksam saatlerinde emniyetteki ifadesinin ardindan serbest birakildi, digeri ise çikarildigi mahkemece adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA