Vestel'e Ihracat Sampiyonlugu Ödülü

Vestel, 2,3 milyar dolarlik ihracat geliriyle elektrik-elektronik sektöründe ihracat sampiyonlugu ödülü aldi.



Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) 2022 yili Ihracat Sampiyonlari Ödül Töreni TIM Baskani Mustafa Gültepe’nin ev sahipliginde ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimiyla düzenlendi.

Vestel, elektrik-elektronik sektöründe 2,3 milyar dolarlik ihracat geliriyle 25’inci kez ihracat sampiyonlugu ödülünü aldi. Dünyanin 160’dan fazla ülkesine yönelik ihracat faaliyetleri ve toplam satislari içinde yüzde 75’e ulasan ihracat oraniyla sirket, TIM tarafindan belirlenen genel siralamada ise 6’nci oldu.

Vestel’in Türkiye’de en çok ihracat yapan sirketlerin yer aldigi genel siralamadaki 6’ncilik ödülünü Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’dan, sektör birinciligi ödülünü ise Ticaret Bakani Ömer Bolat’tan alan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Zorlu, “Zorlu Holding olarak katma degeri yüksek ihracata odaklanarak ülke ekonomimiz için deger olusturmayi sürdürüyoruz. Türkiye’de ürettigi teknolojiyi dünyanin 160’dan fazla ülkesine ulastirarak ülkemizin adini dünyanin dört bir yanina tasiyan Vestel, çeyrek asirdir araliksiz sektörünün ihracat sampiyonu. Bu gurur hepimizin” dedi.



Yurt disi is birlikleri ve küresel ticarette rekabet gücünü artiracak hamlelere devam edeceklerini belirten Vestel CEO’su Turan Erdogan, “Küresel bir teknoloji sirketi olma yolunda çok önemli mesafe kat ettigimiz bir dönemi geride biraktik. Stratejik öneme sahip pazarlarda büyük ölçekli anlasmalar gerçeklestirdik. Sektörümüzün 25 yildir araliksiz ihracat sampiyonu olmanin gururunu paylasiyoruz. Ar-Ge, inovasyon, dijital dönüsüm ve sürdürülebilirlik odagimizdan sapmayarak yeni dönemde yeni basarilara imza atacagiz” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA