Trabzon'un Sakli Güzelligi Açiklamasi Balikli Göl

Trabzon’un Akçaabat ilçesinin Balikli Yaylasi’nda bulunan Balikligöl bölgenin bakir kalmis güzelliklerinden biri olarak son yillarda yerli ve yabanci turistlerin ilgisini çekiyor.

Trabzon'un Sakli Güzelligi Açiklamasi Balikli Göl
Trabzon’un Akçaabat ilçesindeki bin 500 rakimli Balikli Yaylasi’nda bulunan ve yaylaya ismini veren Balikligöl, bölgenin bakir kalmis güzelliklerinden biri olarak dikkat çekiyor. Özellikle yaz ve bahar mevsimlerinde yerli ve Arap turistlerin ugrak yerlerinden biri olan Balikligöl, kartpostallik görüntüler ortaya çikariyor. Fotograf tutkunlarinin da ugrak yerlerinden biri olan göl çevresindeki çam agaçlari ve çiçekleriyle muhtesem bir manzara sunarken, göl pek çok kisinin hem dinlenmeye hem de piknik yapmaya geldigi bir yer olarak biliniyor. 1996 yilinda Devlet Su Isleri (DSI) ve köylülerin yardimi ile yapilan yapay bir göl olan Balikligölü, Trabzon sehir merkezine yaklasik 50 kilometre uzakta bulunuyor.

Balikli Yaylasi sakinlerinden Yusuf Dogan, Balikli gölün yerli ve yabanci turistlerin ilgisini çektigini belirterek, “Bizim çocuklugumuzda burada dere akiyordu. Bir yüzme yerimiz var. Burada yüzüyorduk. Burada bir göl yaptilar. Sonrasinda yerli ve yabanci turistlerin ilgili çekti. Herkes gelip bu gölü görsün. Buradaki atmosferi yasasinlar. Biz burada yasadigimiz için buranin kiymetini bilmiyoruz. Ama disaridan gelenler burayi çok begeniyor” dedi.



“Burasi Uzungöl’ün bozulmamis hali”

Balikligöl kenarinda alabalik tesisi bulunan bulanan Recep Yilmaz ise, göl etrafindaki tek tesisi olduklarini dile getirdi. Balikli gölün Uzungöl’ün bozulmamis hali olduguna dikkat çeken Yilmaz, “Gölün etrafindaki tek tesisiz. Göl az bilinen bir yer. O yüzden fazla kalabalik olmuyor. Genellikle Hidirnebi Yaylasi’na gidiyorlar. Burasi kalabalik olmadigi için tercih ediliyor. Burasi Uzungöl’ün bozulmamis hali. Burayi Uzungöl’e benzetiyorum. Ama maalesef Uzungöl bozuldu, betonarme binalar yapildi. Çok betonlasti. Ama burasi yesillik, gölün etrafinda agaçlar var. Genellikle Arap ülkelerinden gelen turistler burayi tercih ediyor. Ama Kuveyt ve Katar’dan gelenler de oluyor” seklinde konustu.



“Yesilligi ve bozulmamis dogasi bizi cezbetti”

Balikli gölü gezmeye gelen Sadik Güner de, “Balikli Yaylasi çok güzel. Herkese tavsiye ediyoruz. Ilk defa geliyoruz. Dogasi güzel” ifadelerini kullanirken, Dilek Güner ise, “Trabzon’un birçok yaylasina gittim ama buraya ilk kez geliyorum. Hiç bozulmamis bir yer. Yesilligi ve bozulmamis dogasi bizi cezbetti. Etrafinda çok tesis yapilmamis. Dogallik korunmus” dedi.

Kaynak: İHA