NEÜ'de Mezuniyette Kök Hücre Bagisi Çagrisi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezuniyet Töreni’nde kök hücre bagisi konusunda çagrida bulunan NEÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü ögrencisi Ilhan Çagdas Ergün, “Lösemi hastaligini yenip saglikli günlerime geri döndügüm zaman hayat felsefemi ve misyonumu bu konu üzerine yeniledim. Ülkemizin nüfusu yaklasik 85 milyon iken, kök hücre bagisçisi sayisi sadece 1 milyon kadar. Sizlerden ricam, kök hücre bagisi konusunda daha fazla bilinçlenerek birçok cana umut ve nefes olmanizdir” dedi.

NEÜ'de Mezuniyette Kök Hücre Bagisi Çagrisi
NEÜ’de 2022-2023 egitim ögretim yili mezuniyet heyecani devam ediyor. NEÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olma basarisi gösteren ögrenciler gerçeklestirilen törenle belgelerine kavusmanin mutlulugunu yasadi. Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen törene NEÜ Rektör Yardimcisi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ali Kahraman, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Sahbaz, akademisyenler, ögrenciler ve aileleri katildi.



“Kök hücre bagisinda yetersiz durumdayiz”

Törenin açilis ve protokol konusmalarinin ardindan söz alan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Ikinci Ögretim ögrencisi Ilhan Çagdas Ergün, konusmasinda önemli bir konuya dikkat çekti. Ögrenim süresi içerisinde lösemi hastasi oldugundan ve tedavi sürecinden bahsederek kök hücre bagisi konusunda çagrida bulunan Ergün, “Ben bu hastaligi yenip saglikli günlerime geri döndügüm zaman hayat felsefemi ve misyonumu bu konu üzerine yeniledim. Ülkemizin nüfusu yaklasik 85 milyon iken, kök hücre bagisçisi sayisi sadece 1 milyon kadar. Bu veriler bizlere kök hücre bagislama konusunda ne kadar yetersiz oldugumuzun ispatidir. Sizlerden ricam kök hücre bagisi konusunda daha fazla bilinçlenerek birçok cana umut ve nefes olmanizdir. Benim verdigim bu mücadelede varliklariyla bana her zaman destek olan canim aileme, saygideger hocalarima, sevgili arkadaslarima, tedavi süreci boyunca canla basla benim için çalisan kiymetli hekimlere ve saglik çalisanlarina tesekkürü bir borç bilirim” dedi.

Program, belgelerin takdimi ve keplerin havaya firlatilmasiyla sona erdi.
Kaynak: İHA