Gümüshane'de Essiz Sis Denizi Manzarasi

Gümüshane’deki derin vadilerde sabahin ilk isiklarinda ve aksam saatlerinde olusan sis tabakasinin yüksek kesimlere çikildiginda olusturdugu sis denizi manzarasi büyüleyici anlar olusturuyor.

Gümüshane'de Essiz Sis Denizi Manzarasi
Cografyasinin yüzde 60’ini daglarin olusturdugu Gümüshane’deki yüzlerce yüksek zirve ile vadiler arasinda sabah ve aksam saatlerinde görülen “doganin büyülü örtüsü” olarak nitelendirilen sis tabakasinin olusturdugu manzaralar izleyenleri adeta büyülüyor.

Olusan manzara bölgeye giden fotografçilar tarafindan aralikli hizlandirilmis çekim teknigiyle kayit altina alinirken, normal sartlarda bulutlarin yavas hareketi bu teknikle hizlandirilinca ortaya çikan bulutlarin adeta dans ettigi görüntüler göz alici manzaraya dönüstü.

Her seyi sarmalayan bir örtü gibi yayilan sisle birlikte ortaya çikan bu mistik görüntüyü çekmek için daha günes dogmadan yerini alan fotografçilar uzun süre essiz manzaranin tadini çikardi.

Torul ilçesine bagli Yücebelen köyünün 2 bin 285 metre rakimli zirvelerinden günesin dogusuyla birlikte bu essiz olusumu kayit altina alan fotograf sanatçisi Metin Aydin, ayaklarinin altindaki manzaranin sessizligin hüküm sürdügü bir dünyaya dalmis gibi hissettirdigini ve huzur duygusu uyandirdigini söyledi.



Aslen Karsli oldugunu ve 7 yildir Gümüshane’de yasadigini kaydeden Aydin, “Gümüshane’ye geldikten birkaç yil sonra GÜDAK’la tanisarak sehrin daglarini kesfe basladim. Hafta sonlari genellikle fotograf çekmek ve doga yürüyüsleriyle ugrasiyorum. Kamp yaptigimiz Yücebelen yaylasinda 04.30’da uyandim ve çok güzel bir sis manzarasiyla karsilastim. Gün dogumu, sis, sis denizi fotograflari basta olmak üzere bol bol fotograf çektik. Havalarin yagisli olmasindan dolayi beklentimiz yüksekti, sis denizini bekliyorduk” dedi.

Sabah kalktigimda çadirin kapisini açtiginda çok güzel bir manzarayla karsilastigini ve makinelerini alarak 1 kilometre uzaga giderek sis denizi manzarasi fotografi çektiklerini ifade eden Aydin, “Sis denizi ve ayni zamanda gün dogumu manzarasiyla bulutlarin üzerindeymis hissine kapildik. Gümüshane siradisi cografyaya sahip. Çok sayida zirveye ve vadiye ev sahipligi yapan bir yer. O yüzden her gittigimiz yerde farkli sürprizlerle karsilasabiliyoruz. Bugünkü yürüyüsümüzde de onunla karsilastik. Çok güzel manzaralar yakaladik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA