Göksu'nun Caddeleri Güzellesiyor

Kepez Belediyesi, Göksu Mahallesi’nde, bölgenin prestijini artiracak bir cadde düzenlemesi yapiyor. Sicak asfalt konforuna kavusturulan Farabi Caddesi’nin kaldirim ve orta refüjü de tamamlaniyor.

Göksu'nun Caddeleri Güzellesiyor
Kepez Belediyesi, imar düzenlemesiyle site tarzi konut yapiminin önünü açtigi Göksu Mahallesi’nin caddelerini de, alt ve üst yapi hizmetleriyle modern bir sehir kimligine kavusturuyor.

Bölgenin güzellesmesine katki saglayan caddelerden biri de Farabi Caddesi oldu.

Kepez Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü, geçtigimiz yillarda ulasima açtigi caddenin ilk olarak yagmur suyu drenaj kanalini yapti. Daha sonra caddedeki aydinlatma direklerinin iletim hatlari yer altina alindi.

Caddenin alt yapi çalismasi neticesinde kullanilamaz hale gelen asfalti da yenilendi. Freze is makinesiyle eski asfalt kaldirilarak, yerine sicak asfalt serildi. Farabi Caddesi ile 6849 ve 6850 sokaklarda, toplam 18 bin metrekare yolda 3 bin 500 ton sicak asfalt çalismasi gerçeklestirdi.

Farabi Caddesi’nde kaldirim çalismasi

Cadde düzenlemesinde sira kaldirim ve refüj çalismasina geldi. Fen Isleri Müdürlügü, parke kaldirim çalismasiyla caddenin yaya trafigini de emniyetli ve konforlu hale getiriyor. Devam eden kaldirim ve refüj yapiminin önümüzdeki günlerde tamamlanmasi planlaniyor.

Caddede, bin 500 metre orta refüj, 3 bin 500 metrekare de parke kaldirim ile bin metre bordür tasi çalismasi yapilacak. Serit çizgi uygulamasi ve trafik levhalarinin konulmasiyla Farabi Caddesi düzenlemesi tamamlanmis olacak.
Kaynak: İHA