Antalya Büyüksehir Belediyesi Çalkaya'da Yeni Yollar Açiyor

Antalya Büyüksehir Belediyesi, Aksu ilçesi Çalkaya bölgesi kentsel dönüsüm ve gelisim alaninda yeni yollar açmaya devam ediyor. Bölgede su ana kadar 60 kilometrelik yol çalismasi yapildi.

Antalya Büyüksehir Belediyesi Çalkaya'da Yeni Yollar Açiyor
Baskan Muhittin Böcek’in “Planli, kuralli, kimlikli kent” hedefiyle çalismalarina devam eden Antalya Büyüksehir Belediyesi, Aksu ilçesinde Çalkaya Bölgesi Kentsel Dönüsüm ve Gelisim Alani’na yollar kazandiriyor. Bölgede ruhsat müracaatlari ve insai faaliyetlerin artmaya baslamasiyla harekete geçen Antalya Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Dairesi Baskanligi ekipleri yol açma çalismalarini araliksiz sürdürüyor.

Özenli ve hizli çalisma

Uzun zamandir bölgede yeni yol güzergahlari açmak için çalisma yaptiklarini söyleyen Antalya Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Dairesi Baskani Serkan Temuçin, “Baskanimiz Muhitin Böcek’in göreve baslamasinin hemen akabinde burada yeni yollar açmak için startimizi verdik. Ilk andan itibaren is makinelerimizi, ekiplerimizi buraya yönlendirerek uzun zamandan beri burada yol açma çalismalari yapiyoruz. Burada ciddi bir nüfus olmasi bekleniyor. Ruhsat müracaatlari çok fazla. Bazi biten binalar var, iskan edilenler var. Bu isin çok önemli oldugunu düsünüyoruz. Gereken özeni göstererek hizli bir sekilde isimizi yapmaya devam ediyoruz” dedi.



Alt yapi sonrasi asfalt

Bölgede yürütülen çalismalari anlatan Temuçin, “Burada çok ciddi bir ruhsat müracaati ve çok ciddi insaat faaliyetleri var. Biz de onlara üst yapi (asfalt-kaldirim) hizmeti götürebilmek adina buradaki nebati topragi siyirarak, yer yer kirim yaparak burada yollari açiyoruz ve terasman kotuna getiriyoruz. Alt yapi kurumlarinin yatirimlarini, çalismalarini yapabilmesi için hazir hale getiriyoruz” diye konustu.

Yürütülen çalismalarin yalnizca Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin inisiyatifinde ve kontrolünde ilerlemedigini belirten Temuçin, elektrik, dogalgaz, internet, kanalizasyon, yagmur ve içme suyu gibi alt yapi çalismalarinin da tamamlanmasinin ardindan asfaltlama yapilacagini söyledi.



60 kilometre yeni yol çalismasi yapildi

Çalkaya bölgesinde Antalya Büyüksehir Belediyesi sorumlulugunda yaklasik 200 kilometrelik bir yol agi oldugunu ifade eden Serkan Temuçin, “Bugüne kadar asfalt serilmeye hazir hale getirdigimiz 60 kilometre yol çalismasi bulunmaktadir ve çalismalarimiz araliksiz devam etmektedir. Ekiplerimiz ve is makinelerimiz sürekli burada çalisiyor. Bize müracaatlar geldikçe teknik ekibimiz yerinde degerlendirerek yol açma çalismalarina devam ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA