Kayseri Büyüksehir; Literatürde Referans Alinarak Atifta Bulunulan Belediye Oldu

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, zengin içerikli ve çesitli kültür yayini ile süreli yayinlari sayesinde literatürde yazilan eserlere kaynak teskil ederken, referans alinarak atifta bulunulan belediye oldu.

Kayseri Büyüksehir; Literatürde Referans Alinarak Atifta Bulunulan Belediye Oldu
Kayseri’yi okuyan ve okutan sehir olarak niteleyen, kütüphaneler sehri olmasi amaciyla kente sürekli kütüphane kazandiran ve Kayseri’nin sahip oldugu kadim kültür ile medeniyeti anlatmak ve tanitmak için kültür yayinlari ile süreli yayinlara hiz veren Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri Büyüksehir Belediyesi’ni, referans alinan, kaynaklarina atif yapilan Büyüksehir Belediyeleri arasinda 6’nci siraya yerlestirdi. Sosyal Bilimler Atif Dizini’nin (SOBIAD) verilerine göre Kayseri Büyüksehir Belediyesi, atifta bulunulan büyüksehirler arasinda en çok tercih edilen belediyelerden birisi oldu. Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin mevcut kültür ve süreli yayinlarina ek olarak 4 yillik belediye baskanligi sürecinde 40’in üzerinde kitap ve 20’nin üzerinde süreli yayin olan dergiyi literatüre kazandiran Baskan Büyükkiliç’in ortaya koydugu eserleri, yazilan baska eserlere ve yapilan baska arastirmalara kaynak teskil ederek, onlara atifta bulunmak suretiyle katki sagladi.

Kendi tabiri ile adeta açik hava müzesi olan Kayseri’yi, her firsatta tanitmak ve her kulvarda anlatmak için gayret gösteren Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, bu çalismalarini yayimladigi eserlerle de taçlandirirken, bir yandan sehri tanitirken, diger taraftan yazin dünyasina da bu sayede desteklerini sürdürüyor. Türkiye’deki 30 büyüksehir belediyesinin yayimlanan eserleri arasinda gerçeklestirilen atif arastirmasi neticesinde Kayseri Büyüksehir, toplam bin 351 atif ile Istanbul, Izmir, Ankara, Konya ve Bursa Büyüksehir Belediyelerinin ardindan 6’nci sirada yer aldi.
Kaynak: İHA