Hayaller Iki Dakikada Yikildi, Geç Kalan Genç Sinava Alinmadi

Kirikkale’de bir genç, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi sinavina girmek için okula gelen gelen bir genç son dakikada derslige alindi. Kosarak okulun kapisina gelen diger bir genç ise iki dakika geç kaldigi için sinava alinmadi.

Hayaller Iki Dakikada Yikildi, Geç Kalan Genç Sinava Alinmadi
Kirikkale’de, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) giren adaylar ve aileleri sinav heyecani yasadi. Kirikkale Lisesinde YKS’nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) için sinava girecek adaylar okulun bahçesine geldi. Üniversite adaylari, polis ekipleri ve görevli memurlar tarafindan yapilan kontrollerin ardindan sinava girecekleri deriliklere alindi. Kosarak okulun kapisina gelen bir genç sinava son dakikada yetisti. Saat 10.01’de, kapilarin kapanmasinin ardindan kosarak okula gelen diger bir genç ise kaçirdigi iki dakika ile sinava alinmadi.

Üniversite sinavinda basarili olmak için özel bir kütüphanede bir yildir çalistigini ifade eden Salih Ünü, "Heyecanliyim, dün biraz heyecanim yükseldi. Su anda da sinava girmeyi bekliyorum. Siralama hedefim var. Bir bölüm hedefim yok. Sinavdan sonra da onlara bakacagim" dedi.

Kaynak: İHA