Alkol Alip Sizdi, Uyaninca Kendini 'Benjamin Franklin' Sandi

Antalya’da alkollü araç kullanip park ettigi sokakta sabah polisler tarafindan uyandirilan ve halen alkollü olan sürücü cebinden çikardigi dolari gazetecilere gösterip üzerindeki Benjamin Franklin fotografi ile arasinda benzerligi anlatti. Alkollü sürücü paranin sahte olup olmadigi sorusuna ise "Benjamin amcama hakaret sayarim" cevabini verdi.

Alkol Alip Sizdi, Uyaninca Kendini 'Benjamin Franklin' Sandi
Ilginç olay, Serik ilçesi Merkez Mahallesi Atatürk Caddesi’nde yasandi. Gece alkollü olarak kullandigi araçla park halindeki otomobillere çarpip zarar veren sürücü bir sokakta aracini park edip içinde sizdi. Vatandaslarin ihbari üzerine otomobiline bulunup uyandirilan alkollü sürücü, polisler araçta arama yaparken karni acikinca cebinden 100 dolarlik banknot çikartip yemek söylemek istedi. Mustafa Y. gazetecilerin çekim yaptigini görünce dolar üzerinde resmi bulunan ve ABD’nin kurucularindan olan Benjamin Franklin’i kendisine benzetip bununla da yetinmedi ve Franklin’in Haci Hamzali Yörüklerinden oldugunu söyledi.



Cebinden çikardigi 100 dolarlik banknotlardan birini eline alip fotografiyla kendini yan yana getirerek benzerligi anlatmaya çalisan alkollü sürücü, "En çok sevdigim amcam. Benzemez mi hiç, baksaniz ya. Benjamin amcam ve ben. Benim ana tarafim Karakoyunlu Yörüklerinden, babam ise Haci Hamzali Yörüklerinden. Benjamin amca da ayni Haci Hamzali Yörüklerinin basi gibi" dedi.

Polis ekipleri ile ilginç diyaloga giren alkollü genç, paranin sahte olup olmadigi sorusuna ise "Benjamin amcama hakaret sayarim" diye konustu.

Ekipler otomobilde yaptigi incelemenin ardindan sahsi önce hastaneye, ardindan emniyete götürdü. Ifadesi alinan sürücü serbest birakildi.
Kaynak: İHA