Izmir'deki Zehir Tacirlerine Operasyonda 36 Tutuklama

Izmir’de 5 ilçede es zamanli, helikopter ve özel harekat destekli düzenlenen operasyonda gözaltina alinan 46 süpheliden 36’si emniyetteki islemlerin ardindan tutuklanirken, 10 süpheli adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Izmir'deki Zehir Tacirlerine Operasyonda 36 Tutuklama
Izmir Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, kent merkezi ile Torbali, Bayindir, Tire, Kiraz ve Menderes ilçelerinde uyusturucu madde ticaretine yönelik dev çalisma yürüttü. Yürütülen teknik ve fiziki takibin ardindan dügmeye basan ekipler, Izmir Cumhuriyet Bassavciligindan alinan talimatla 5 ilçede es zamanli operasyon gerçeklestirdi. 150 ekip, 5 özel harekat ekibi olmak üzere 500 personel, 1 helikopter ve 8 narkotik dedektör köpeginin katilimi ile gerçeklesen operasyonda, 46 süpheli gözaltina alinirken, yapilan aramada 49 kilo 750 gram esrar ve skunk maddesi, 4 bin 15 sentetik ecza maddesi, 500 ecstasy olarak bilinen uyusturucu hap, 3 hassas terazi, 1 ruhsatsiz tabanca, 1 av tüfegi ve 15 fisek ele geçirildi. Ayrica, çesitli türlerden kullanima hazir edilmis uyusturucu maddeler ele geçirildi. Uyusturucu maddelere imha edilmek üzere el konulurken, saglik kontrolünden geçirilen sahislar emniyete götürüldü.

36 tutuklama

Emniyetteki islemleri tamamlanan süpheliler adliyeye sevk edildi. Sahislardan 36’si çikarildigi mahkemece tutuklanirken, 10 süpheli adli kontrol sarti ile serbest birakildi. Öte yandan, 5 aylik baska bir sorusturma sürecinde de 14 kisinin tutuklandigi bildirildi.

Kaynak: İHA