Çadirdaki Dogum Günü Anneyi Hüzünlendirdi

Depremin vurdugu Hatay’in Samandag ilçesinde yasayan Mehmet ve Sehriban Kahraman çifti, 4 yasindaki ogullari Muhammet Yusuf’un dogum gününü yasamlarini sürdürdükleri çadirda kutladi. Dogum günü kutlama görüntüleri insanin içini isitirken, anne Sehriban Kahraman’i hüzünlendirdi.

Çadirdaki Dogum Günü Anneyi Hüzünlendirdi
6 Subat tarihinde meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerde 11 il içinde en büyük yikim Hatay’da meydana geldi. Samandag ilçesinde de vatandaslarin, yasantilari depremle birlikte degisime gitti. Samandag ilçesinin Batiayaz Mahallesi’nde yasayan Mehmet ve Sehriban Kahraman çifti, 4 yasindaki ogullari Muhammet Yusuf Kahraman’a depremi unutturmak için evlatlarinin dogum gününü yasamlarini sürdürdükleri çadirda kutladi. Kahraman çifti, dogum gününü kutlama anisina cep telefonuyla kayit altina aldi. Dogum günü kutlama görüntüleri insanin içini isitirken, anne Sehriban Kahraman’i hüzünlendirdi.

“Çadirdaki ilk kutlamamiz, buruk bir kutlama oldu”

Evlatlarinin bir dahaki dogum gününü daha iyi bir ortamda yapmak istediklerini belirten baba Mehmet Kahraman, “Depremden dolayi biz büyükler de psikoloji bozuklugu olustu. Çocuklarimiza da bir nebze moral olsun diye, bu yarayi bir an önce atlatmalari adina böyle bir organizasyon yapalim dedik. Ne kadar buruk da olsa bu izleri çocuklarimizin beyinlerinden bir an önce silelim istedik. Çadirdaki ilk kutlamamiz, buruk bir kutlama oldu. Her sey çocuklarimiz için. Oglumuz 4 yasina girdi. Rabbim izin verirse bir dahaki dogum gününü güzel bir ortamda yapmayi düsünüyoruz. Rabbim devletimizden razi olsun” dedi.



"Anne oldugun zaman biraz daha duygularini bastirmak zorunda kaliyorsun"

Deprem sonrasi duygularini ev sartlarina yansitmamaya çalistigini belirten anne Sehriban Kahraman, “Anne olarak en büyük gündü diyebilirim. Elimizden geldigince çocuklara yansitmamaya çalistik ama ister istemez buruk geçiyor. Anne oldugun zaman biraz daha duygularini bastirmak zorunda kaliyorsun. Yansitmamaya çalisiyorsun, sükretmek için çok sebebimiz var. Hayattayiz diyoruz, çok sükür diyoruz. Nefes aldigin sürece her seyle burun burunasin her seyle karsi karsiyasin. Her seye ihtiyaç oluyor, çocuklar için ayakta durmak zorundayiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA