Istanbul'da Haydar Aliyev, Dogumunun 100. Yilinda Anildi

Azerbaycan’in eski Cumhurbaskani merhum Haydar Aliyev’in 100. dogum günü dolayisiyla Atatürk Kültür Merkezi’nde Azerbaycan halk sanatçisi, dünyaca ünlü Mugam üstadi Alim Qasimov ve kizi Fargana Qasimova konseri verdi.

Istanbul'da Haydar Aliyev, Dogumunun 100. Yilinda Anildi
Azerbaycan eski Cumhurbaskani merhum Haydar Aliyev’i 100. dogum günü nedeniyle Istanbul Aydin Üniversitesi ve Azerbaycan Istanbul Baskonsoloslugu ev sahipliginde Atatürk Kültür Merkezi’nde anma programi düzenlendi.

Programa Istanbul Aydin Üniversitesi Mütevelli Heyet Baskani Doç. Dr. Mustafa Aydin, Azerbaycan Cumhuriyeti Istanbul Baskonsolosu Narmina Mustafayeva, üniversite temsilcileri ve çok sayida Türk ve Azeri vatandas katildi.

Konser öncesi konusma yapan Istanbul Aydin Üniversitesi Mütevelli Heyet Baskani Doç. Dr. Mustafa Aydin, "Ben bütün hayatim boyunca Azerbaycan’a gönlünü veren, ruhunu veren bir Türk dünyasi dostuyum. Bugün Haydar Aliyev’in dogumunun 100’üncü yilini kutlayacagiz. Anacagiz daha dogrusu. Seksen yillik ömrünü sadece Azerbaycan’a degil, bütün Türk dünyasina adamis. Türk dünyasinin özgürlügü için, bagimsizligi için hem ekonomik, hem sosyal, hem kültürel olarak feda etmis bir lider. Tabii biliyorsunuz, ’Iki devlet tek millet’ anlayisiyla Azerbaycan dostlugunun et ve kemik gibi ayrilmazligini her zaman bizlere aktarmistir. Bizlere de düsen onun o felsefesini, onun o düsüncesini, onun o devlet yönetim seklini bizden sonra gelen nesillere aktarmaktir. Bu tür etkinliklerle onun yaptigi bütün bu çalismalari aktarmak durumundayiz. Aksi taktirde onlari öldürmüs oluruz. Onlari biz nasil yasatabiliriz Atatürk gibi, Fatih gibi, Kanuni gibi, Atilla gibi onlari ancak fikirleriyle düsünceleriyle yaptiklarini arkadan gelen nesile aktarmak suretiyle yasatiriz. Biz de bu tür etkinliklerle Haydar Aliyev’in arkasindan gelen nesile, Haydar Aliyev’in düsüncesini, ama bagimsizlik fikrini, ama özgürlük fikrini, ama kendi bayragindaki, topraklarindaki özgürlügünü vurgulamak için bu tür çalismalari yapiyoruz” dedi.

Anma gecesi, Haydar Aliyev’in onuruna verilen ve Azerbaycan Halk Sanatçisi, dünyaca ünlü Mugam üstadi Alim Qasimov ve kizi Fargana Qasimova’nin birlikte verdigi konserle son buldu.
Kaynak: İHA