Basaksehir'de IETT Otobüsü 7 Metre Yükseklikten Alt Yola Düstü Açiklamasi 1 Yarali

Basaksehir’de IETT otobüs soförü direksiyon hakimiyetini kaybederek karsi seritteki bariyerleri kirip 7 metre yükseklikten alt yola düstü. Otobüsün bos olmasi olasi bir facianin önüne geçerken otobüs sürücüsü ise yaralanarak hastaneye kaldirildi.

Basaksehir'de IETT Otobüsü 7 Metre Yükseklikten Alt Yola Düstü Açiklamasi 1 Yarali


Kaza, 20:30’da Gazi Mustafa Kemal Bulvari üzerinde meydana geldi. Mevlüt Kinay yönetimindeki körüklü otobüs, Fenertepe IETT peronlarindan bos halde çikti. Gazi Mustafa Kemal Bulvari üzerinde seyir halinde giden otobüs sürücüsü Kinay, direksiyon hakimiyetini kaybederek önce ters seride geçti, ardindan bariyerlere çarparak 7 metre asagida bulunan yan yola düstü. Kazayi görenlerin ihbari üzerine olay yerine saglik, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Itfaiye ekiplerinin çabasiyla otobüsten çikarilan Mevlüt Uysal ilk müdahalenin ardindan hastaneye kaldirildi. Otobüsün düstügü yan yol bir süreligine trafige kapatildi.

Kaza ile ilgili konusan vatandas Mustafa Arslantürk, "Ben evimde otururken esim bir patlama sesi duydugunu söyledi.

Disari baktigimda aracin kaza yaptigi gördüm. Otobüs karsi yoldan ters istikamete ve ardindan demirleri parçalayarak uçurumdan asagi düstü. Ben de kosarak buraya geldim. Ben gelene kadar polis ekipleri aranmisti. Itfaiye ekipleri gelmisti. Soförün durumu agirmis ve hastaneye kaldirmislar. IETT otobüsleri yolcular varken de ayni hizla hareket ediyorlar. IBB bu sikayetleri dikkate almiyor" dedi.

Kaynak: İHA