Trump Yeniden Hakim Karsisinda

ABD’nin eski Baskani Donald Trump, gizli belgeler sorusturmasi kapsaminda kendisine yöneltilen 37 suçlamanin ardindan hakim karsisina çikti. Trump, hakkindaki 37 suçlamanin tümünü reddetti.

Trump Yeniden Hakim Karsisinda
ABD’nin eski Baskani Donald Trump, yeniden hakim karsisina çikti. Miami’deki Trump Doral Resort’tan konvoyla ayrilan Trump, malikanesinde bulunan gizli belgelerin ardindan baslatilan sorusturma kapsaminda kendisine yöneltilen 37 suçlamayla ilgili davanin ilk durusmasi için Wilkie D Ferguson Adliyesi’ne geldi. Trump, prosedür geregi adliyede kolluk kuvvetlerine teslim olmasinin ardindan gözaltina alindi.

Davada saniklar arasinda yer alan ve Trump’a yardim ettigi iddiasiyla 6 suçlama yöneltilen Trump’in yardimcisi Walt Nauta’a da Trump ile birlikte adliyeye geldi. Nauta da prosedür geregi adliyede kolluk kuvvetlerine teslim olmasinin ardindan gözaltina alindi. TSI 22.00 sularinda baslayan durusmada, Trump hakkindaki 37 suçlamanin tamamini reddetti. Trump, sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi paylasimda, “Ülkemizin tarihindeki en üzücü günlerden biri. Çöküste olan bir milletiz” dedi.

Trump’in durusmanin ardindan Miami Uluslararasi Havalimani’na geçerek, buradan ilerleyen saatlerde miting düzenleyecegi New Jersey’e gitmesi bekleniyor.

Trump destekçileri ve karsitlari adliyenin önünde toplandi

Polisin genis güvenlik önlemleri adliye önünde çok sayida Trump destekçisi ve karsiti toplandi. Trump karsitlari ellerinde “Trump’i tutuklayin” yazili pankartlar tasidi.

Belgeler banyo, ofis ve yatak odasinda bulundu

ABD’nin eski Baskani Donald Trump’in Florida eyaletinde yer alan Palm Beach’teki Mar-a-Lago malikanesinde 8 Agustos 2022’de FBI tarafindan yapilan aramada devlete ait yaklasik 100 gizli belge bulunmus ve olayla ilgili sorusturma baslatilmisti. Sorusturma kapsaminda hazirlanan iddianamede Trump’a 37 agir suçlama yöneltildi. Iddianamede Trump’in belgeleri banyo, balo salonu, kiler, ofis ve yatak odasi dahil olmak üzere malikanesinin birçok odasinda sakladigi belirtildi.

Iddianameye göre Trump, yetkisi olmayan sahislara ABD askeri operasyonlari hakkinda gizli belgeler gösterdi. Bu belgeler arasinda baska bir ülkeye yönelik "saldiri plani" yer aldigi belirtilen iddianamede, 31 suçlamanin ulusal savunma bilgilerinin kasitli olarak saklanmasina iliskin oldugu kaydedildi. Diger suçlamalar ise komplo kurmak, belgelerin geri alinmasini engelleme ve yalan beyanlarda bulunma olarak açiklandi.

Iddianamenin kamuoyuna açiklanmasinin ardindan açiklama yapan Trump, Joe Biden yönetiminin Adalet Bakanligi ve FBI’i kendisini hedef almasi için "silahlandirdigini" söyledi.

Trump’in söz konusu davada suçlu bulunmasi durumunda hapis cezasi almasi bekleniyor.

Trump daha öncede hakim karsisina çikmisti

Trump, 4 Nisan’da New York’ta yetiskin film oyuncusu Stormy Daniels’e 2016 Baskanlik seçimleri sirasinda "sus payi" ödedigi suçlamasiyla hakkinda açilan dava kapsaminda hakim karsisina çikmisti. Trump, durusmada kendisine yöneltilen suçlamalari dinledikten sonra 34 suçlamanin tümünü reddetmisti.
Kaynak: İHA